için kaldı

Dolandırılan dedenin ihbarı çeteyi çökertti

Muğla'nın Milas ilçesinde dolandırılan 81 yaşındaki yaşlı adamın ihbarı dolandırıcılık çetesini çökertti. Çete üyeleri banka çıkışında önce güvenlik kameralarına ardından polise yakalandı.

F5HABER F5HABER
Dolandırılan dedenin ihbarı çeteyi çökertti

Muğla'nın Milas ilçesinde dolandırılan 81 yaşındaki yaşlı adamın ihbarı dolandırıcılık çetesini çökertti. Çete üyeleri banka çıkışında önce güvenlik kameralarına ardından polise yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki E.A'nın polise başvurması üzerine ortaya çıktı. Kendisini polis olarak tanıtan bazı kişilerin kendisini ikna ederek hesabından 33 bin 600 TL'yi kendi hesaplarına aktardıklarını ifade eden E.A. bu kişilerden şüphelendiğini ve şikayetçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine soruşturma başlatan ekipler, telefon kayıtlarından yola çıkarak yaşlı adamı arayan M.O. isimli şahsın hesabına 33 bin 600 TL yatırdığını tespit etti. Yapılan incelemelerde Muğla'dan şubeye yatırılan paranın İstanbul Zeytinburnu ilçesindeki banka şubesinden çekildiği tespit edildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, M.O. (36) isimli erkek şüpheliyi Şirinevler Mahallesi'nde yakaladı. Yakalanma sırasında yanında bulunan A.Ç. (35) isimli şahıs, kendisini ‘dayı' lakaplı şahısın yönlendirdiğini beyan etmesi üzerine A.Ç. isimli şahıs da gözaltına alındı.

Şüphelilerden M.O., A.Ç.'nin kendisini yönlendirdiğini, birden fazla para çekme işlemine karıştığını, bu paraları dayı lakaplı ve A.Ç. isimli şahıslara verdiğini ayrıca M.A. isimli bir arkadaşının olduğunu, bu arkadaşının da dayı lakaplı ve A.Ç. isimli şahıslar tarafından kullanıldığını ve para çektirildiğini söyledi. Bunun üzerine M.A. isimli şahıs, kurulan telefon irtibatı ile teslim olması sağlandı.

GÜNGÖREN'DEKİ PTT ŞUBESİNDE SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler, polis nezaretinde diğer şüphelilerle gizlice irtibat kurularak buluşma sağlandı. ‘Dayı' lakaplı kişinin şüphelilerden M.A. isimli şahsı telefon ile araması üzerine Güngören ilçesinde bulunan PTT şubesi önünde buluşma randevusu alındı. Ardından dayı lakaplı H.C. (34) ile yanında bulunan S.G. (27), A.K. (20), A.D. (46), M.K. (22) isimli şahıslar ve durumundan şüphelenilen R.B. isimli şahıslar suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyette sorguya alındı.

ŞÜPHELİLERİN SUÇ DOSYASI DA KABARIK ÇIKTI

Şüpheli H.C.'nin 2013 yılında Osmaniye'de dolandırıcılık olaylarıyla ilgili operasyonda örgüt lideri olarak yargılandığı ve cezaevinde kaldığı anlaşıldı. R.B. isimli şahıs ile ilgili yapılan incelemede bu şahıslarla bir ilgisinin olmadığı anlaşılırken, şahsın yapılan GBT sorgulamasında hırsızlık suçundan arandığı anlaşılması üzerine adı geçen şahıs hakkında da gerekli işlemler başlatıldı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.C., A.Ç., A.K. ve A.D. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi. Şüphelilerden M.A., M.K. (Efe lakaplı kişi), M.O. ve S.G'nin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER