Dilek Doğan davasında 19 gözaltı

Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin dava, reddi hâkim taleplerinin üst mahkemece değerlendirilmesi için ertelendi. Duruşma süresince adliye içi ve çevresinde yapılan korsan gösteriler nedeniyle 19 kişi gözaltına alındı.

F5HABER F5HABER
Dilek Doğan davasında 19 gözaltı

Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin dava, reddi hâkim taleplerinin üst mahkemece değerlendirilmesi için ertelendi. Duruşma süresince adliye içi ve çevresinde yapılan korsan gösteriler nedeniyle 19 kişi gözaltına alındı.

İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada söz alan Doğan ailesinin avukatı Cemal Yücel, Dilek Doğan'ın ağabeyi Emrah Doğan'ın katılma talebinde bulunduğunu belirterek duruşma salonuna alınmasını istedi.

Doğan ailesinin diğer avukatları ise yargılamanın kapalı yapılması kararının kaldırılmasını talep etti. Avukatlar ayrıca, Dilek Doğan'ın ağabeyi Mehmet Doğan'ın olay yerinde bulunan arkadaşı Yusuf Köse'nin tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkemenin taraflı tavır içerisinde bulunduğu ve sanığa güvence verildiği iddialarında bulunan Doğan ailesi avukatları, reddi hakim talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, olay mahallinde keşif yapılması yönündeki talebi reddetti. Olay günü 03.30 ile 05.30 arasındaki söz konusu olayla ilgili tüm telsiz konuşmalarının istenmesi için ilgili yerlere müzekkere yazılmasına hükmetti.

OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ İNCELENECEK

Mahkeme, olay anı görüntülerinde kesinti yapılıp yapılmadığının tespit edilmesi için görüntülerin bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, görüntüyü kaydeden kameranın harddiski bulunup bulunmadığının sorulması ve varsa harddiskin gerekli incelemenin yapılması için celbi konusunda müzekkere yazılmasını kararlaştırdı.

DURUŞMA 12 EKİME ERTELENDİ

Doğan ailesinin avukatları kararın yazılması esnasında söz alarak, olay yeri görüntülerinin duruşmada izlenmesini ve davanın en önemli delilinin bu görüntüler olduğunu belirtti. Mahkeme, görüntülerin duruşmada izlenmesi talebini kabul etti. Doğan ailesi avukatlarının reddihâkim talebini reddeden mahkeme, bu konudaki itirazların değerlendirilmesi için dosyayı bir üst mahkemeye gönderdi. Duruşma 12 Ekim 2016 tarihine ertelendi.

19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan duruşma devam ederken, adliye önündeki alanda oturma eylemi yapan 10 kişi gözaltına alındı. Kol kola giren eylemciler polis ekiplerince Çevik Kuvvet minibüsüne bindirildi. Böylece duruşma süresince adliye içi ve dışında eylem yapmak isteyen toplam 19 kişi gözaltına alındı.

(İHA)

SONRAKİ HABER