için kaldı

Cenaze programı belli oldu

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan için yarın Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Göğebakan, cumartesi günü ise memleketi Adana'da defnedilecek.

F5HABER F5HABER
Cenaze programı belli oldu

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan için yarın Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Göğebakan, cumartesi günü ise memleketi Adana'da defnedilecek.

Sanatçı Murat Göğebakan'ın hayatını kaybetmesinin ardından ailesi ve doktoru gazetecilere açıklama yaptı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gazi Yiğit, ünlü sanatçının sabah saat 08.45'te hayatını kaybettiğini belirterek, "Hepimizin başı sağ olsun. kendisi 2009'dan itibaren lösemi tedavisi görüyordu. 21 Temmuz 2014 Pazartesi günü durumunun ağırlaşması üzerine hastanemize müracaat etti. Ciddi solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakıma aldık. 10 gün boyunca kendisini yakından takip ettik. Ancak yaptığımız bütün müdahalelere rağmen kendisini kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

"AY YÜZLÜMÜZÜ KAYBETTİK"

Murat Göğebakan'ın kardeşi Ferhat Göğebakan ise basın mensuplarına açıklama yaparken gözyaşlarını tutamadı. Kaybettiği abisinin arkasından hıçkıra hıçkıra ağlayan Ferhat Göğebakan, "25-26 günden beri buradayız. Bir şey yapamadık. Hocalarımız ellerinden geleni yaptılar ama ay yüzlümüzü kaybettik. Yarın akşam memleketi Adana'ya götüreceğim, abime son görevimi yerine getireceğim. Adana'da baba ocağına götürüp, cumartesi kara toprağa kendi elimde bırakıp, çıkacağım. Ay yüzlünüz size elveda etti" diye konuştu.

"YARIN FATİH CAMİİ'NDE CENAZE NAMAZI KILINACAK"

Ünlü sanatçının tedavisi sırasında hastanede yanında bulunan yakın arkadaşı Feridun Özdemir de Göğebakan'ın inançlı bir insan olduğunu belirterek, "Son günlerinde Rabbiyle muhabbet ede ede gitti. Sürekli onunla sohbet halindeydi. Bir ara kendine geldi, ‘Rabbinle muhabbet ediyor musunuz, bize dua ediyor musun' dedim. Kaşlarıyla ‘evet' dedi. Son iletişimimiz bu oldu. Tevekkülle aramızdan ayrıldı. Allah nasip ederse yarın cuma namazını müteakip Fatih Camii'nde bir cenaze namazı kılacağız., sevenleriyle buluşacağız. Akabinde ertesi gün Adana Yüreğir'de bir cenaze namazı kılınacak ve defnedilecek. Sevenlerinden tek isteğimiz bol bol dua etsinler" dedi.

Bir basın mensubunun, "Göğebakan'ın son bir isteği var mıydı?" sorusu üzerine ise Özdemir, "Son günlerinde Rabbiyle beraberdi. Dünyaya dair bir şey istemedi. Sürekli Rabbiyle sohbet halindeydi. Dünyalık hiçbir temennisi, talebi olmadı" diye karşılık verdi.

Başbakan Erdoğan'ın Ramazan ayında Murat Göğebakan'a bir ziyarette bulunduğunu belirten Özdemir, "Çok özel bir sohbet gerçekleştirdiler. Başbakanlığı, liderliği, dünyevi bir takım vasıfları bir tarafa insan olarak Rabbim kendisinden razı olsun. Merhamet dolu bir yüreğe sahip. Bu zaman dilimi içerisinde gerek ziyaretiyle, gerek muhabbetiyle, gerekse telefonda sürekli arayıp ilgilendi. Biz bir başbakan olarak değil, bir insan olarak, merhamet dolu bir yüreğe sahip olduğu için, bu güzel yüreği de yalnız bırakmadığı için çok çok teşekkür ediyorum. O hep ‘ben tarafım, kendisini çok seviyorum, Rabbim ondan razı olsun' diye dua etti" dedi.

Özdemir, "Başbakan cenaze törenine katılacak mı?" sorusu üzerine de, "Başbakan'ın yoğun bir programı var. Dolayısıyla irtibatlaştık, katılabilirlerse kendileri katılacaklardır. Murat'ı çok seviyor" diye konuştu.

"'BENİ BIRAKMA' DEDİĞİMDE, ‘GÖNÜL İSTİYOR AMA LÖSEMİ İSTEMİYOR' DEMİŞTİ"

Oğlu Bülent Göğebakan ise "'Baba beni bırakma' dediğimde, babam da ‘gönül istiyor ama lösemi istemiyor' demişti bana. Allah mekanını cennet eylesin, başımız sağ olsun. Zaten sürekli yanındaydım" dedi.

Babasıyla aralarında fazla yaş farkı olmadığı için arkadaş gibi olduklarını söyleyen Bülent Göğebakan, "Her sabah futbol muhabbeti yapardık, futbolu çok severdi. Ülkesini çok severdi" şeklinde konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER