için kaldı

Çalıntı silahın peşine düşen polis şebeke çökertti

İSTANBUL'da bir evden çalınan ruhsatlı silahın peşine düşen polis, hırsızlık ve silah satışı yapan bir şebekeyi çökertti. Polis operasyonunda 6'sı bir şebeke üyesinin evindeki gizli bölmelerde, 7 tabanca 2 tüfek ele geçirildi. Baskınlarda bir otelde sahte kimlikle yakalanan Tayfun B.'nin 2012 yılından bu yana Esenler'de bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla arandığı ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen...

F5HABER F5HABER
Çalıntı silahın peşine düşen polis şebeke çökertti

İSTANBUL'da bir evden çalınan ruhsatlı silahın peşine düşen polis, hırsızlık ve silah satışı yapan bir şebekeyi çökertti. Polis operasyonunda 6'sı bir şebeke üyesinin evindeki gizli bölmelerde, 7 tabanca 2 tüfek ele geçirildi. Baskınlarda bir otelde sahte kimlikle yakalanan Tayfun B.'nin 2012 yılından bu yana Esenler'de bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla arandığı ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİS ÇALINAN RUHSATLI SİLAHIN PEŞİNE DÜŞTÜ

Pendik'te 20 Ekim 2016 tarihinde market sahibi D.Y.'nin evine giren hırsızlar, evde bulunan ziynet eşyalarının yanı sıra dolapta bulunan ruhsatsız silahı alarak kaçtı. Olayın duyulması üzerine polis tarafından soruşturma açıldı. Polis ekipleri olay yeri güvenlik kamera görüntülerini incelediğinde evden çıkan hırsızların, 4 sokak uzakta park ettikleri araca doğru yürüdüklerini tespit etti. Polis güvenlik kamera görüntülerini incelemeye devam ederek kısa süre sonra şüphelilerin kaçtığı aracın plakasını tespit etti. Kiralık olduğu tespit edilen otomobili kiralayanın hırsızlar olduğu tespit edildi ve 4 kişi aynı akşam gözaltına alındı.

GİZLİ BÖLMELERDE SİLAHLAR BULUNDU

Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirilerek sorgulanan şüphelilerin üzerinden evden aldıkları ziynet eşyaları çıktı ancak evden çalınan silah tüm aramalara rağmen bulunamadı. Bunun üzerine şüphelilerin silahı sattıklarını söyledikleri kişiye ulaşmak için ertesi gün Büyükçekmece'de bir otele baskın yapıldı. Baskın sırasında 2 kişi gözaltına alınırken, 2 adet ruhsatsız silah bulundu. Ancak Pendik'teki evden çalınan silah bulunamadı.

Operasyona devam eden ekipler silahın 3. kez satıldığı öğrenilen Esenyurt'ta Mehmet G.'nin evine baskın yaptı. Baskında evin çeşitli yerlerine saklanmış 5 tabanca ile 2 adet tüfek bulundu. Silahlara polis tarafından el konurken şüpheli gözaltına alındı. Polisin operasyonu sırasında gözaltına alınanların sayısı 12'ye yükseldi.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ 2012 YILINDAN BU YANA CİNAYET FAİLİ OLARAK ARANIYORMUŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin parmak izi incelemesi bir cinayet failini ortaya çıkardı. Üzerinden çıkan kimliği metrobüste bulduğunu ve üzerine resim yapıştırıp kullandığını söyleyen gerçek adının Tayfun B., olduğu öğrenilen şüphelinin cinayet faili olarak arandığı ortaya çıktı. Tayfun B.'nin 21 Nisan 2012 tarihinde Esenyurt, Kazım Karabekir mahallesinde bir kahvehanede arasında husumet bulunan Nurettin Taştan(38)'i tabancayla vurarak öldürdüğü, o tarihten bu yana polis tarafından arandığı öğrenildi.

9 KİŞİ TUTUKLANDI

Poliste haklarında 4 ayrı evden hırsızlık, 3 oto hırsızlığı, 1 cinayet ve ruhsatsız silah bulundurmak, sahte kimlik kullanmak suçlarından işlem yapılan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Daha önceden çok sayıda polise geliş kaydı bulunan şüphelilerden Reyhan D.(44), Mehmet G.(39), Hasan A.(35), Tayfun B.(39), Ümit T.(30), Nusret Ç.(34), İlhan K.(33), Serdar C.(28), Mesut D.(39) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(FOTOĞRAF)

(DHA - Ali AKSOYER)
SONRAKİ HABER