Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Osmanlı, Selçuklu ve Cumhuriyet tarihimiz bir bütünün parçasıdır

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu milletin tarihi, Osmanlı tarihi, Selçuklu tarihi, Cumhuriyet tarihimiz, bunların hepsi bir bütünün parçasıdır ve hiçbirisi bir diğerinden ayırt edilemez." dedi.

F5HABER F5HABER
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Osmanlı, Selçuklu ve Cumhuriyet tarihimiz bir bütünün parçasıdır

İSTANBUL(AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TRT'de yayımlanacak "Payitaht Abdülhamid" dizisinin Çırağan Sarayı'ndaki tanıtım toplantısındaki konuşmasında, büyük emeklerle, zorluklarla ve profesyonellikle hazırlanan dizinin, Türk seyircisi tarafından da karşılık bulması dileğinde bulundu.

Kocaeli'de dizinin setini de ziyaret ettiğini, son derece titiz, uzun bir hazırlık sonrasında bir eserin ortaya konulduğunu gördüğünü dile getiren Kurtulmuş, dizinin Türkiye televizyon tarihinin şaheserlerinden birisi olmasını temenni etti.

Kurtulmuş, Diriliş Ertuğrul ve Payitaht Abdülhamid gibi dizilerin, Türkiye'de şimdiye kadar yerleşik bazı yanlışlıkların ortadan kalkması için önemli vesile olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu milletin tarihi, Osmanlı tarihi, Selçuklu tarihi, Cumhuriyet tarihimiz, bunların hepsi bir bütünün parçasıdır ve hiçbirisi bir diğerinden ayırt edilemez. Sultan Abdülhamid Han'ın döneminde yapmış olduğu icraatların, sanılanın ve bir zaman konuşulanın aksine, Türkiye Cumhuriyeti'nin rakibi ya da orayı gölgeleyen bir durum olmadığı, tam tersine Cumhuriyetimizi inşa eden iradenin temellerinin, Sultan Abdülhamid Han'ın döneminde yapılan modernizasyon çalışmalarıyla atıldığının da bilinmesi lazım."

"Bu milletin binlerce yıllık tarihinin her sayfası önemlidir"

Dünyada bazı ülkelerin milleti oluşturmak için kendilerine tarih uydurması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, "Allah'a çok şükür, bu milletin binlerce yıllık tarihinin her sayfası önemlidir, her sayfası birbirinden parlaktır. Yenildiğimiz, geri çekildiğimiz dönemler olmuştur ama tarihsel sürekliliğimiz, millet olarak hiçbir zaman kopmamıştır. Koparılmaya çalışıldığı dönemler olmuştur. Şimdi bunu tamir ediyoruz. Allah'ın izniyle tarihimizin her noktasında onlardan ibret alınacak, yenilgiler, yıkılışlar varsa bunlardan da ders çıkaracak büyük bir birikimin olduğunu ifade etmek isterim." dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, dizinin yapımcıları ve başrol oyuncularıyla fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Andaç Hongur







SONRAKİ HABER