için kaldı

Bakan Bozkır’dan Türkiye’ye ilginç benzetme

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin gelişmesine darbe vurmak isteyen güçlerin olduğunu belirterek, "Türkiye ağırsiklet boksörü. Ağırsiklet boksörü öyle kolay kolay darbelerden bir şey olmaz. Ama ağırsiklet boksörü de bir vurduğu zaman yerden hakem bile kaldıramaz" dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Bozkır’dan Türkiye’ye ilginç benzetme

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin gelişmesine darbe vurmak isteyen güçlerin olduğunu belirterek, "Türkiye ağırsiklet boksörü. Ağırsiklet boksörü öyle kolay kolay darbelerden bir şey olmaz. Ama ağırsiklet boksörü de bir vurduğu zaman yerden hakem bile kaldıramaz" dedi.

AK Parti Eyüp 5'inci Olağan Kongresi, Eyüp Nikah Sarayı'nda gerçekleşti. Kongreye; Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, çok sayıda milletvekili, partili ve delege katıldı.

"MGK GENEL SEKRETERLİĞİ OLMASI GEREKEN YERE ÇEKİLDİ"

"AK Parti'nin bir eksikliği var" diyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır yaptığı konuşmada, "Yaptıklarını tekrarlamaktan tevazudan olsa gerek kaçınıyor. O kadar çok şey yapıldı ki, hatırlatmakta her zaman bir fayda var" diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik ve siyasi değişimini örneklerle anlatan Bakan Bozkır, şunları söyledi: "Ne varsa 3'e katladı. Türkiye bugün dünya ülkeleri arasında gıpta edilen, kıskanılan ve ulaşılmak istenen ülke haline geldi. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği gibi başımıza bir demokrasi kılıcı gibi bir kurum bugün olması gereken yere çekildi. RTÜK, YÖK gibi 12 Eylül darbesinin bize bıraktığı miraslar, bugün normal demokratik yaşamlarda olması gereken noktalara geçti. Bütün bunları hatırlamamız lazım."

"TÜRKİYE AĞIR SİKLET BOKSÖRÜ"

Türkiye'nin değişiminin karşı cephelerce kıskanıldığını ifade eden Bozkır, Türkiye'nin gelişiminin darbelerle engellenmek istendiğini vurgulayarak "Türkiye, ağır siklet boksörü. Ağır siklet boksörüne öyle kolay kolay darbelerden bir şey olmaz. Ama ağır siklet boksörü de bir vurduğu zaman yerden hakem bile kaldıramaz. Onun için Türkiye bugün bu noktada" diye konuştu.

"MUHALEFET BİZİM İÇİN HANDİKAP"

Konuşmasında muhalefeti eleştiren AB Bakanı Volkan Bozkır, şunları söyledi; "Bizim bir handikapımız var. Türkiye'de iktidar sorunu yok, muhalefet sorunu var. Bizim için de bir handikap. Çünkü bazen rehavete kapılıyoruz. Nasıl olsa böyle bir muhalefet var. Biz çalışmasak da olur mu diyen arkadaşlarımız oluyor. Allah böyle muhalefeti her iktidarı başına nasip etsin diyenler var. Ama biz böyle oyunlara gelmeyeceğiz. Böyle muhalefet var diye çalışmaktan kaçınmayacağız. Necip Fazıl üstadımızın dediği gibi ‘Devler gibi projeler üretmek için karıncalar gibi çalışacağız."

BABUŞÇU, 2015 GENEL SEÇİMLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Eyüp El-Ensari hazretlerinin varlığı nedeniyle Eyüp'ün manevi bir iklime sahip olduğunu belirterek, "Birlikte çok önemli işler başardık. Çok büyük zorluklara göğüs gerdik. Birlikte AK Parti karşıtlığında bir araya gelen ceberrut cephenin bazen terör uygulamalarıyla, bazen kitleleri yönlendirmek anlamındaki yalan iftiralarıyla karşı karşıya kaldık. Ama her defasında liderimizin, şimdi cumhurbaşkanımızın liderliğinde kararlı bir şekilde yürümesini bildik ve başarıdan başarıya koştuk" şeklinde konuştu.

PARALEL ÖRGÜT İHANET İÇİNDE

2015 genel seçimlerinin mevcut sistemin korunması ve istikrarın sürmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Aziz Babuşçu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Paralel örgütün nasıl ihanet içinde bulunduğunu, nasıl karşı cephe ile ilişki içerisine geçtiğini ve bizi bazen yüreğimizden yaralayan ama bir karşı cephenin daha varlığını daha bu vesileyle tanımış olmanın ve istikametimizi ona göre şekillendirmenin de kararlarını almış olduk. Önümüzde 2015 var. 2015 Hiç şüphesiz bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz seçimlerin daha fevkinde önemli bir seçim olacak bizim için."

"2015, EN ÖNEMLİ SEÇİM"

2015 seçimleri için daha da çalışacaklarını ifade eden Babuşçu, "Bir şer cephesiyle daha karşı karşıya olacağımızı bileceğiz. 2015, bizim için en önemli seçim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise yaptığı konuşmada; "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurları. Biz, hem yerel hem de genelde halkımızdan yetki istedik. Büyük hedeflerimiz var. Türkiye'yi hak ettiği yere taşımak için hep beraber çalışıyoruz" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER