için kaldı

Anne karnındaki bebeğe Çin işkencesi

Doğu Türkistan'dan 6 ay önce Türkiye'ye gelen Uygur Türkü aile, Çin'de Müslüman Türklerin yaşadıkları zulmü anlattı. Uygur Türklerinin ikiden fazla çocuk doğurmalarının yasak olduğunu anlatan anne Zühre, bir yakınlarının bebeklerinin zorla kürtaj yapıldığını söyledi.

F5HABER F5HABER
Anne karnındaki bebeğe Çin işkencesi

Doğu Türkistan'dan 6 ay önce Türkiye'ye gelen Uygur Türkü aile, Çin'de Müslüman Türklerin yaşadıkları zulmü anlattı. Uygur Türklerinin ikiden fazla çocuk doğurmalarının yasak olduğunu anlatan anne Zühre, bir yakınlarının bebeklerinin zorla kürtaj yapıldığını söyledi.

Doğu Türkistan'ın Hoten bölgesinden altı ay önce Türkiye'ye kaçan bir Uygur ailesi, yaşadıkları zulmü anlattı. Doğu Türkistanlıların Çin'in tüm baskı politikaları altında hayat sürdüklerini belirten anne Zühre, Uygur Türklerinin Çin'de ikiden fazla çocuk yapmalarının yasak olduğunu bir yakınlarının bu yüzden yeni doğan bir bebeği zorla kürtaj yapıldığını söyledi.

"ZULÜM YOK HABERLERİ YALAN"

Annesinin açıklamalarını Türkçeye tercüme eden Yahya, sosyal medyada yer alan "Çin'de zulüm yok" haberlerinin yalan olduğunu anlatarak, "Doğu Türkistan'dayken oruç tutmak, namaz kılmak suçtu. Şimdi orada oruç tutmak, namaz kılmak, Kuran okumak yasak. Orada zulüm yok diyenler oluyordu. Onlar satılmış olanlar" dedi.

Evlerinin Çin polisi tarafından basıldığını söyleyen Yahya, sözlerine şöyle devam etti; "Evdeyken bir kere polisler geldi. Tüm Uygurların oturduğu bir evi bastılar. Suçla hiçbir ilgisi olmayan insanlara sen teröristsin diyerek suç atıyorlar. Oysa o insanların yaptığı şey, kuran okumak, oruç tutmak. Gerçekten bir araştırma yapılırsa bu ortaya çıkar."

"İKİDEN FAZLA ÇOCUK YAPMAK YASAK"

Uygur ailelerin iki çocuktan fazla çocuk yapmasının yasak olduğunu söyleyen Yahya, "Doğu Türkistan'da ikiden fazla çocuk yapmak suçtur. Bir kere annemin arkadaşı vardı. Annemle aynı yaştaydı. Annemin arkadaşı üçüncü çocuğa hamile kaldı. Sonra o kadını bir hastaneye götürdüler. 9 aylık hamile kadının karnını deştiler. Çocuğu kadının karnından aldılar. Çocuk ve kadın öldü" diye konuştu.

Zorla kürtaj yaptırılmasının Uygur Türklerini asimile etmeyi amaçladığını söyleyen anne Zühre ise, "Amaç, Doğu Türkistanlıların soyunu tüketmek. Çinli yapmak, kafir yapmak. Çocuk doğurmak hiçbir yerde suç değil. Ya Çinli olacaksın ya kafir olacaksın diyorlar. Bizim için iki yol da ateş yolu" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE KAÇTIĞIMIZ İÇİN KARDEŞİM ÇİN'DE TUTUKLANDI"

Türkiye'nin kendilerine sahip çıkacağından emin oldukları için Türkiye'ye geldiklerini ancak kardeşinin Çin'de bu yüzden tutuklandığını söyleyen genç kadın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğu Türkistan'dayken Türkiye'nin bize kardeşlik yapacağını, başka bir Müslüman ülkeye gitsek hemen Çin'e vereceğini biliyorduk. Yola çıkarken bazı insanları geri Çin'e gönderdiler. Çin, bizi tekrar Doğu Türkistan'a çağırıyor. Geri gitmezsek oradaki akrabalarımıza zulüm yapıyorlar. Oraya telefon açtığımız taktirde orada yaşayan akrabalarımızı tutukluyorlar. Annemin bir ikiz kardeşi var. Biz Türkiye'ye geldiğimiz için onu Çin'de tutukladılar. Kardeşin kaçtı onu bulman gerekiyor diyorlar."

"UYGURLAR EL-KAİDE'NİN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLE BİLMİYOR"

Uygur Türklerinin El-Kaide terör örgütüyle bağlantı kurdukları iddialarını da yalanlayan Zühre, "Uygur Türkleri, El-Kaide'nin ne olduğunu bile bilmiyor. Onların tek isteği zulümden kaçmak. Bazı Uygurları kumpasa getiriyorlar" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER