için kaldı

İçişleri Bakanlığı: Hakkari, Şırnak ve Tunceli'de 54 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari Şemdinli'den gelen son dakika haberine göre, teröristlerle çıkan çatışmada 9 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehit asker ve korucuların kimlikleri belli oldu. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkari kırsalı Tunceli ve Şırnak'ta 54 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Biz şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız" dedi

F5HABER F5HABER
İçişleri Bakanlığı: Hakkari, Şırnak ve Tunceli'de 54 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yağış ve sisli havadan yararlanarak Türkiye'ye sızmak isteyen teröristlerle çıkan çatışmada 6'sı asker, 2'si güvenlik korucusu 8 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şemdinli şehitlerinin kimlikleri ve memleketleri belli oldu, ailelerine acı haber ulaştırıldı. 6 asker ile 2 güvenlik korucusunun cenazeleri helikopterle Van Jandarma Filo Komutanlığı'na getirildi. Şehit cenazeleri burada bekletilen ambulanslarla Van Askeri Hastanesine götürüldü. Şehit asker ve korucular için akşam saatlerinde Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören yapılması bekleniyor.

54 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Hakkari Şemdinli kırsalında 34, Tunceli Nazimıye Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9 ve Şırnak'ta 11 olmak üzere toplam 54 teröristin etkisiz hale getirildiği ve operasyonların devam ettiği belirtildi.

HAKKARİ'DEN BİR ACI HABER DAHA

Akşam saatlerinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi Balkayalar Bölgesi'nde çıkan çatışmada bir asker daha şehit oldu. Terör saldırılarında şehit sayısı 9'a yükseldi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari'deki saldırıya ilişkin açıklamasında, "Hakkari ve Tunceli'de teröristlerle çıkan çatışmada neticesinde 8 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Teröristlerden ise 17'si Hakkari, 5'i Tunceli olmak üzere 22 terörist de bu çatışmalarda etkisiz hale getirilmiştir. Şu anda da çatışmalar aynı şiddette devam ediyor. Biz şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız." dedi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ VE MEMLEKETLERİ BELLİ OLDU

Hakkari'de şehit olan asker ve korucuların isimleri şöyle; Sözleşmeli er Emre Karaaslan, Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük, Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak, Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara, Piyade Er Erhan Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Kavun, Güvenlik Korucusu Osman Yeşil, Güvenlik Korucusu Alaattin Tekin.

SONRAKİ HABER