için kaldı

"Adalet gelirse savaş sona erer"

Esenyurt'ta katıldığı konferansta konuşan İran Eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad , "Eğer el ele verip adalet olmasını sağlarsak, yeryüzündeki problemlerin yüzde 99'u halledilmiş olur. Dünyada adalet yerleştirilirse, Amerika kendi sınırlarına dönmek zorunda kalacak" dedi.

F5HABER F5HABER
"Adalet gelirse savaş sona erer"

Esenyurt'ta katıldığı konferansta konuşan İran Eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad , "Eğer el ele verip adalet olmasını sağlarsak, yeryüzündeki problemlerin yüzde 99'u halledilmiş olur. Dünyada adalet yerleştirilirse, Amerika kendi sınırlarına dönmek zorunda kalacak" dedi.

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ölüm yıldönümü sebebiyle Türkiye'ye gelen İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Alulbeyt Vakfı ve Ehlibeyt Platformu tarafından Hz Zeyneb'in doğum günü dolayısı ile düzenlenen konferansa katıldı. Esenyurt Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Mahmud Ahmedinejad'ın yanı sıra Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Alulbeyt Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ve Alulbeyt Müessesesi Müdürü Rahmi Onurşan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salona Başkan Kadığlu ile el ele giren Ahmedinejad salondakilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Programda protokol üyelerin birer konuşma yaptı, ardından Ahmedinejadı'ın yakın zamanda kaybettiği annesinin cenazesindeki görüntülerden hazırlanan bir slayt gösterildi.

"ADALET GELİRSE SAVAŞ SONA ERER"

Konferansta kürsüye davet edilen Mahmud Ahmedinejad, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Ahmedinejad, "İnsan toplumunun oluşturulmasında adalet eksen gibidir. En zor aşama da adaletin yerleştirilmesidir. Şeytanlar adaletin yerleştirilmesi noktasında direnmektedirler. Şeytanın en büyük direnişi adaletin yerleştirilmesi konusundadır. Nerede adalet bayrağı yükselse şeytan bütün dostlarıyla bu adalet bayrağına saldırmaktadır. Çünkü adalet oluşursa dostluk oluşur. Adalet gelirse güvenlik oluşur. Adalet gelirse savaşlar sona erer" diye konuştu.

"EL ELE VERİLİRSE SORUNLAR YÜZDE 99 SONA ERER"

El ele vererek, yer yüzüne adaleti yerleştirmek için çaba gösterilmesi çağrısında bulunan Ahmedinejad, " Azizlerim adaletin yerleştirilmesi için herkes meydana çıkmalıdır. Azizlerim; adaletin yerleştirilmesi için bütün insanların Hepimiz el ele vererek adaleti yeryüzüne yerleştirmeye çalışmalıyız. Eğer el ele verip adalet olmasını sağlarsak, yeryüzündeki problemlerin yüzde 99'u halledilmiş olur. Dünyada adalet yerleştirilirse, Amerika kendi sınırlarına dönmek zorunda kalacak.

Eğer adalet yerleşirse Amerika ‘nın dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan 5 bine yakın üsleri ve istihbarat merkezi çekilip kendi ülkesine geri dönmesi gerekir. Bugün Amerikalı kapitalistlerin sermaye sahiplerinin elleri dünya halklarının cebindedir. Ama adalet yerleşirse bunların elleri kesilecektir"
şeklinde konuştu.

"ADALET GELİRSE DÜNYA ZENGİNLİKLER EŞİT PAYLAŞILIR"

Amerika'nın dolar vasıtası ile milletlerin zenginliklerini sömürmekte olduğunu sözlerine ekleyen İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "Çok sade bir dille söyleyeyim; Türkiye, İran ya da Afrika, Asya ülkelerindeki yaşayan insanların günlük hayatlarında kazandıklarının bir kısmı otomatik olarak Amerikalıların cebine akmaktadır. Halbuki adalet yerleşse dünyadaki zenginlikler insanlar arasında eşit bir şekilde dağıtılacaktır, bu ise vahdete ihtiyaç duyuyor. Vahdet milletin kalben dayanışma içerisine girmesidir. Bütün milletler bir araya gelip el ele vermelidirler. Herkesi birbirinin canına düşürmeye çalışıyorlar. Eğer güçleri yeterse aile fertleri arasına kadar girip onlar arasında ayrılıklar çıkaracaktır. Hristiyan Müslümanla, Müslümanlar içerisinde ise bir grup ayrı bir grupla, Gruplar içerisinde ise belli bir kişi başka bir kişi aleyhinde, bir ülke halkıyla öteki ülke halkı yani hepsini birbirlerinin canına düşürmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

"BİRLİK OLURSAK DÜNYA MESELELERİNİN ÇÖZÜMÜNDE ETKİLİ OLURUZ"

Milletlerin birbiriyle savaşmaları sonrasında ister istemez zayıf düşeceklerini belirten Ahmedinejad, "Onlarda rahat bir şekilde bu milletler üzerinde istediklerini yapacaktır. Zulmün ortadan kaldırılması ve adaletin yerleştirilmesi için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Hepimiz bir araya gelirsek emperyalistlere bu dünyada yer kalmayacaktır. Eğer bu iki millet el ele verirse bölgesel meseleleri halledebilirse dünyadaki meselelerin çözümünde de etkili olurlar" diye kaydetti.

Mahmud Ahmedinejad konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: "Türkiye ve İran birleşip vahdet oluştururlarsa Siyonist rejim bölgede tutunabilir mi? Çok açıktır tutunamayacağı. Eğer birlikte olurlarsa komplo ve kardeş katliamları gerçekleşir mi? Tabii ki yapamazlar. Müstekbir güçler ne İran hükümetinin ne de Türkiye hükümetinin başarılı olmasını ister. Onlar aslen hiçbir milletin güçlü olmasını istemezler. Bu kardeşliğin oluşmaması içinde ellerinden gelen komployu icra etmektedirler".

(İHA)

SONRAKİ HABER