TSK’da FETÖ temizliği: 4 bin 562 kişi ihraç edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın onayıyla OHAL’in kaldırılmasından bu yana 4 bin 562 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edildiği, 531 emekli askerin de rütbelerinin geri alındığı bildirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TSK’da FETÖ temizliği: 4 bin 562 kişi ihraç edildi

İhraçların 3 bin 554’ü geçen yıl, bin 3’ü ise bu yıl gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığı daha önce FETÖ ile mücadele kapsamında 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar TSK’dan 19 bin 583 personelin ihraç edildiğini, 4 bin 156 personel hakkında adli ve idari sürecin devam ettiğini duyurmuştu.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm terör örgütleriyle olduğu gibi FETÖ ile mücadelemiz de kararlılıkla devam ediyor. Adli ve istihbarat kurumlarıyla yakın çalışmalarımız sürüyor. Yeni bilgi, belge geldikçe, kanaat oluştukça hemen işlem yapılıyor. Amacımız bu teröristleri içimizden tamamen temizlemek, bu şanlı üniformayı tek bir hainin bile taşımasına engel olmak, buna müsaade etmemektir” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER