‘Bu ayrımcılığı kabul etmiyorum’

İstanbul’da İBB’nin Biyometanizasyon Merkezi ve geri kazanım tesisleri inşaatını, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte ziyaret eden ve bilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar’ın “Türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var” sözlerine “Aynı düşünceyi nasıl paylaşırım? Çağın neresindeyiz?” diye tepki gösterdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Bu ayrımcılığı kabul etmiyorum’

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kişi başörtüsü takar takmaz, o onun tercihidir. Peki benim görevim nedir? Onun tercihine saygı duymaktır. Efendim ‘Hâkim böyle olursa, şöyle olursa’, hâkim hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar verirse, gerçek anlamda hâkimdir. Benim başımın üstünde yeri var. Ama ben saygı duyarken, ondan ne bekleyeceğim, gerçek anlamda adalet dağıtmasını bekleyeceğim. Adalet dağıttığı süre içinde hiçbir sorunum yoktur.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER