Perakende yasasında son viraj

Zincir marketlere yeni kurallar getirerek bakkal gibi küçük işletmeleri koruyacak yasa teklifi yakında Meclis’e sunulacak. Taslakta, ‘zincir marketlerin hafta sonları kapalı olup olmayacağı, hangi ürünlere satış yasağı getirileceği’ gibi alternatifler tartışılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da bu düzenlemenin bir an önce tamamlanması için talimat verdiği öğrenildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Perakende yasasında son viraj

Zincir marketlere yeni kurallar getiren ve bakkal gibi küçük işletmelerin korunmasını amaçlayan yasa taslağıyla ilgili son noktaya gelindi. Yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, bu düzenlemenin bir an önce tamamlanması talimat verdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında önümüzdeki hafta yapılacak son toplantının ardından, teklifin TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor. Taslak üç noktadan tartışılıyor.

ÜÇ ÖNEMLİ TARTIŞMA

Aylar önce hazırlanan taslak, kamuoyunda tartışmaya açılmıştı. Ticaret Bakanlığı ve milletvekillerinin üzerinde çalıştığı “Perakende Ticaretin Düzenlenmesi” hakkındaki yasada taslağıyla ilgili birden fazla tartışmalı başlık bulunuyor. Taslaktaki, “zincir marketlerin hafta sonları kapalı olup olmayacağı, hangi ürünlere satış yasağı getirileceği, açılacakları yerlerin nüfus kriterleri ile küçük işletmelere olan mesafeleri” gibi başlıklarda alternatifler tartışılıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER