için kaldı

Uzman isimden İsrail'in hayata geçirmeyi planladığı projelerle ilgili kapsamlı analiz

Uzmanlar, İsrail'in uzun süredir hayata geçirme hayalleri kurduğu Körfez ülkeleriyle demir yolu projesinin, bölge için ekonomik ve askeri riskler taşıdığını belirtti. Ayrıca bölgedeki ülkelerin haklarının gasp edilebileceğini ve söz konusu projeyle İsrail'in bölge ülkeleri üzerinde hegemonyasını güçlendirmeyi hedeflediğini belirtiyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Uzman isimden İsrail'in hayata geçirmeyi planladığı projelerle ilgili kapsamlı analiz

İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri'yle (BAE) normalleşme anlaşması imzalaması, Tel Aviv'in uzun süredir dillendirdiği demir yolu üzerinden Körfez ülkeleriyle bağlantı kurmayı planladığı projesini uygulama fırsatını güçlendirdi.

Söz konusu projeyi 2018 yılında alenen duyuran İsrail, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da BAE ile imzaladığı normalleşme anlaşmasının ardından da projeyi hayata geçirme konusundaki kararlılığını bildirdi.

Tel Aviv projeyle, Ürdün üzerinden Körfez ülkeleriyle Avrupa ve ABD arasında bağlantı kurmayı; mesafeyi azaltıp maliyeti düşürmeyi hedeflediğini iddia ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER