için kaldı

Haftanın Özeti: Paradan Haberler

Haftanın paradan haberlerini sizler için derledik:

PARADURUMU PARADURUMU
Haftanın Özeti: Paradan Haberler

Times Meydanı Yılbaşı Kutlaması Metaverse’e Geliyor

Metaverse’ün küresel bilinirliği arttıkça, daha fazla kurum ve kuruluş bu alanda etkinliğini artırıyor. Son olarak Blockchain ve kripto yatırımcısı Digital Currency Group (DCG) ve uluslararası emlak şirket Jamestown, Decentraland üzerinde One Times Square için önemli bir kültürel yapı oluşturduklarını duyurdu. 


TCMB, TL uzlaşmalı vadeli döviz ihalesi açtı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son ekonomi modelindeki aksiyon adımlarından biri olan TL uzlaşmalı vadeli döviz ihalelerinin ilkini açtı.


Tüketici güven endeksi Aralık ayında 68,9 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış Tüketici Güven Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre %3,1 oranında azaldı; Kasım ayında 71,1 olan endeks, Aralık ayında 68,9 oldu.


Cep telefonları için yeni taksit düzenlemesi

Cep telefonu satışlarında 3 aylık taksitlendirme sınırına tabi tutar 3,500 TL'den 5,000 TL'ye çıkarıldı.


Akbil fiyatlarında değişiklik yapıldı

Alınan zam kararı ile birlikte mavi Kart (aylık) 316 liradan 430 liraya, aylık öğrenci 57,50 liradan 78 liraya, aylık sosyal (öğretmen-60 yaş) 196 liradan 266 liraya yükseldi.


Kripto para piyasasının büyüklüğü 2 trilyon doları aştı

Bazı büyük şirketlerin destekleyici adımları ve yatırımlarının etkisiyle kripto para birimlerine yönelik ilgi 2021 itibarıyla hız kazandı.


TCMB piyasaya 108 milyar lira verdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün miktar yöntemiyle düzenlediği 6 Ocak 2022 vadeli repo ihalesi ile piyasaya 107 milyar 999 milyon 999 bin 974 lira verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER