Rusya ve Ukrayna kriziyle ilgili Türkiye'den ilk açıklama: Hazırlıklı olmalıyız

Ukrayna ve Rusya arasında tırmanan gerilime ilişkin açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, tansiyonu düşürücü çalışmalara odaklanılması gerektiğinin altını çizdi. CNN TÜRK yayınına bağlanan Mevlüt Çavuşoğlu Ukrayna'daki gelişmelere dair "Rusya işgale kalkışırsa doğru olmaz. Böyle bir durum yoksa da Batılı ülkelerin Ukrayna'da panik yaratan açıklamaları dikkatli yapmaları gerekiyor. Ukrayna'daki vatandaşlarımız duyurularımızı takip etsin." açıklamasında bulundu.

POSTA POSTA
Rusya ve Ukrayna kriziyle ilgili Türkiye'den ilk açıklama: Hazırlıklı olmalıyız

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle: Rusya'nın her an işgal edebileceğini Batılı medyalar daha önce de söylemişti. ABD kısa sürede geniş çaplı bir savaş olasılığına dikkat çekiyor. Bizim konuştuğumuz Rusya ve Belarus kaynakları ise bunu reddediyor. Belarus üzerinden Ukrayna'ya saldırılacağı hakkında haberler çıktığını Belarus kaynakları reddediyor. Tansiyonu düşürücü çalışmalara odaklanmamız lazım. Rusya'nın NATO ile mektuplaşmaları oldu. Bir görüşmede, bir iki mektuplaşmada bu sorunların tamamının çözülmesini beklemek gerçekçi bir yaklaşım değil.

"UKRAYNA'DAKİ VATANDAŞLARIMIZ ÇAĞRILARIMIZI TAKİP ETSİN"

Bu süreç devam ederken Rusya böyle bir işgale kalkışırsa doğru olmaz. Böyle bir durum yoksa Batılı ülkelerin Ukrayna'da panik havası yaratan açıklamaları dikkatli yapmaları gerekiyor. 25 bin civarında vatandaşımız var biz hazırlıklı olmak durumundayız. Vatandaşlarımızın Ukrayna'dan tahliyesini de konuşuyoruz. Ukrayna'daki vatandaşlarımız duyurularımızı takip etsin. Ukrayna'daki herhangi bir gerginlik hepimizin huzurunu bozar. İki taraf da kabul ederse memnuniyetle arabulucu oluruz.

Rusya ve Ukrayna kriziyle ilgili Türkiye'den ilk açıklama: Hazırlıklı olmalıyız - Resim : 1

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER