için kaldı

Çocuğunuzda bu belirtiler varsa dikkat! Böbrek yetmezliğine neden olabilir

Su içmenin önemli olduğunu belirten Dr. Nadide Melike Sav, sıvı kaybının böbrek yetmezliğine sebep olabileceğini ifade etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çocuğunuzda bu belirtiler varsa dikkat! Böbrek yetmezliğine neden olabilir

Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Nadide Melike Sav, çocuklarda görülen ishalin nedenleri ve alınması gereken önlemler hakkında önemli bilgiler verdi. Hava sıcaklıklarındaki artış ile birlikte bakterilerin besinlerde çabucak üreyebildiğine dikkat çeken Dr. Sav, enfekte olmuş besinleri tüketen çocuklarda, genellikle gastroenterit olarak bilinen ishal ortaya çıktığını söyledi. Gıdaların uzun süre açıkta bekletilmemesi gerektiğini vurgulayan Sav, sağlıksız koşullarda bekletilen ürünlerin tüketilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Çocuklarda en sık rotavirüs’e bağlı ishal karşımıza çıkar

İshale yol açan çeşitli mikrop türleri olduğu bilgisini veren Sav, “Bunlar arasında viral etkenlerden Rotavirüs, Norwalk, Astro virüs tedavisinde antibiyotik kullanılmaz. Bakteriyel etkenlerden ise Campylobacter, Salmonella, Shigella ve Escherichia coli ishale neden olur. Çocuklarda en sık Rotavirüs’e bağlı ishal karşımıza çıkar” ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER