Cennet kuşu çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Cennet kuşu çiçeği hikayesi nedir?

Starliçe çiçeği olarak da bilinen cennet kuşu çiçeği, tropikal bir çiçektir. Muazzam görüntüsüyle kendine hayran bırakan bu bitki özel bakım ve ilgi ister. Peki, cennet kuşu çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Cennet kuşu çiçeği özellikleri nelerdir? Cennet kuşu çiçeği hikayesi nedir? Cennet kuşu çiçeği hakkında merak edilenler haberimizde.

POSTA POSTA
Cennet kuşu çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Cennet kuşu çiçeği hikayesi nedir?

Kusursuz görüntüsüyle kuşları anımsatan cennet kuşu çiçeği, tropikal bölgelerde yetişir. Starliçe hayranları "cennet kuşu çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır?" merak ediyor. Bütün özellikleriyle cennet kuşu çiçeği hakkında bilinenler...

CENNET KUŞU ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI NASIL YAPILIR?

Cennet kuşu bitkisi toprağının nemli olmasını ister. Çok su vermek zararlı olacağı gibi çok kuru bırakmak da çiçeğe zarar verecektir. Ayrıca sulama yapmadan önce toprağını havalandırmakta fayda vardır. 

Rüzgarlı havaları pek sevmez. Bu nedenle cennet kuşu çiçeğinizi cereyandan uzak tutun. Yakıcı güneşten korunmalı ve aynı zamanda bol bol gün ışığı da almalı. 

Yapraklarını tozlu bırakmamaya özen gösterin. Doğru bir şekilde fotosentez yapabilmesi için yaprak temizliğine önem gösterin.

Doğru bakılan cennet kuşu çiçeği 2 - 3 yıl sonra narin ve zarif çiçeklerini açmaya başlayacaktır.

Evcil hayvanlarla aynı ortamda olmaması gerekir.


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER