için kaldı

Korona günlerinde online muayene

Teknopark İstanbul’da faaliyet gösteren Invenoa, geliştirdiği Medibook projesiyle Türkiye’nin ilk Coronathon etkinliğinde birinci oldu. Koronavirüs nedeniyle hastaneye gidemeyen ve kronik hastalığı olan kişilere görüntülü olarak sağlık hizmeti sağlayan bir e-sağlık platformu olan Medibook, karantinadaki hastaların da veri takibini yapabiliyor. Medibook kurucu ortağı Bülent Bingül “COVID-19 süresinde tüm hekimlerimize ücretsiz hizmet vermeye hazırız” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Korona günlerinde online muayene

Koronavirüs salgınının yarattığı sorunlara yenilikçi çözümler üretmek hedefiyle Türkiye’nin ilk Coronathon etkinliği geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin, üniversitelerinin, sivil toplum kuruluşlarının, bakanlıkların, özel şirketlerin paydaşlığı ile yola çıkan ve ülkece içinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde problemlere çözümler üretmek misyonuyla yaratıcı fikirlerin yarıştığı etkinlikte 12 proje ödüle layık görüldü. Yarışmanın birincisi Teknopark İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Invenoa şirketi geliştirdiği Medibook projesi oldu. Salgın nedeniyle hastaneye gidemeyen kronik hastalığı olan kişilere bulundukları noktadan görüntülü olarak sağlık hizmeti sağlayan bir e-sağlık platformu olan Medibook, karantinadaki hastaların da veri takibini de yapabiliyor.

Korona günlerinde online muayene - Resim : 1BİRÇOK YAZILIM TAMAMLADI

İnvenoa’nın Ar&Ge Direktörü, Medibook Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Bülent Bingül ile şirketlerini, ödüllü projelerini ve yeni dönem hedeflerini konuştuk. İnvenoa’nın 2000 yılında kurulduğunu belirten Bingül, bankacılık, finans, e-ticaret sektörleri başta olmak üzere birçok yazılım projesini başarı ile tamamladıklarını dile getirdi. Bingül, “2014 yılından beri sağlık sektörü başta olmak üzere kendi yazılım ürünlerini geliştirme üzerine odaklandık. Medibook için de İnvenoa A.Ş. bir inkübatör işlevi sağlamış durumda ve Teknopark İstanbul’daki ofisimizde Ar&Ge çalışmalarını yürütüyoruz” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER