Süper Lig'de bir maç 217 kişi ile tamamlanabilir

Murat Fevzi Tanırlı yazdı...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Süper Lig'de bir maç 217 kişi ile tamamlanabilir

Sezonun nasıl tamamlanabileceğini, salgının ilk günlerinde ‘İstanbul’da Dünya Kupası Modeli’ başlığıyla bu satırlarda paylaşmıştım. Bu model, saha içi ve dışı faktörlerle izolasyon adına en ideali. Ulaşımla ilgili riskler ortadayken fikstürü uygulamaya çalışmak konaklamayla birlikte çok fazla sorun barındırmakta. ‘Tek şehir’ fikri ve her türlü imkan anlamında İstanbul çok mantıklı.

12 HAZiRAN’DA START

Geçen hafta TFF, Kulüpler Birliği ve Bakanlık olarak üçlü buluşma gerçekleştirildi ve değerlendirme yapıldı. ‘12 Haziran’da başlayıp 26 Temmuz tarihinde ligler noktalanabilir’ şeklinde bir öngörü paylaşıldı. Ardından da TFF Sağlık Kurulu tarafından ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü’ yayınlandı. ‘Seyircisiz şekilde fikstürdeki haliyle mi oynanacak’ yoksa ‘tek ilde mi oynanacak’ soruları ise henüz yanıtını bulmadı. Peki Süper Lig’de bir maç en az kaç kişilik organizasyonla oynanabilir? Bir maçın riskleri minimize edecek şekilde oynanması için TFF talimatlarına uygun şekilde hareket edilmesi gerekir. ‘Olmazsa olmaz’ görevliler dışında kimler stadyuma getirilmeden risk daha da azaltılabilir? Kısaca bakalım...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER