Bağışıklığı güçlendiriyor, hastalıklardan koruyor! Kuşburnu, tam bir C vitamini deposu

Mevsim değişliklerinden vücudumuzu korumamız ve bağışıklığımızı güçlendirmemiz oldukça önemli. Bunun için de beslenmemize dikkat etmeli ve çeşiti meyve sebzelerden faydalanmamız gerekiyor. Bunlardan biri de güçlü bir antioksidan olan kuşburnu... Peki kuşburnunun faydaları nelerdir? Kuşburnu çayı nasıl hazırlanır? Uzmanlar konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bağışıklığı güçlendiriyor, hastalıklardan koruyor! Kuşburnu, tam bir C vitamini deposu

Kuşburnunun limon, portakal gibi narenciyelere oranla yüksek miktarda C vitamini içerdiğini ve soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyen Diyetisyen Şeyma Yılmaz, kuşburnunun faydalarıyla ilgili şu önemli bilgileri verdi

- Kuşburnu A, B, E vitaminlerini içerir. Bunlar sayesinde kuvvetli antioksidan etki gösterir. İçerdiği bol miktarda vitamin ile genel direnci artırarak grip, nezle gibi hastalıklara karşı dayanıklılık sağlar.

- Kemik yapısını güçlendiren ve kanın pıhtılaşmasını düzenleyen K vitamini de içerir. Ayrıca eklem kireçlenmesi ve romatizmal ağrıların giderilmesinde de son derece etkili bir besindir. Yapılan birkaç çalışmada kuşburnunun meyve ve çekirdeğindeki 'GOPO' adlı antienflamatuar maddenin eklem ağrılarını hafiflettiği ve iltihabi reaksiyonları önlediği görülmüştür. Böyle bir etkinin görülmesi için kuşburnunun çayından ziyade kendisi tüketilmelidir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER