Vatandaşa mühendis seçme hakkı

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarıyla ilgili yasa önceki akşam Meclis’ten geçti. Yasanın ilk imza sahibi AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, düzenlemeyle vatandaşlara mühendis seçme hakkının sağlandığını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Vatandaşa mühendis seçme hakkı

Şeker, yasanın kabul edilmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, “Bu kanun teklifiyle birlikte üniversitelerde aynı eğitimi alan, aynı bölümlerden mezun olmuş olan harita ve kadastro mühendisleri arasındaki çekişme ve sosyal problem giderilmiş oldu. İş potansiyeli düşük olan illerde LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürosu) açılmış olacak, hizmet vatandaşın ayağına gitmiş olacak -bu çok önemli- rekabet ortadan kalkmış olacak, müşterinin mühendisi seçme hakkı ve müşteri memnuniyeti sağlanmış olacak, tekel oluşmayacak ve bunun gibi birçok faydaları olacak” dedi. Şeker, mühendis seçme hakkına ilişkin de Hürriyet’e şunları söyledi:

OFİS SAYISI ARTACAK

“Şu andaki uygulamada müşterinin mühendis seçme hakkı yok. Çünkü 19 ilde hiç ofis yok, 28 ilde sadece birer ofis var. İstanbul ve büyük bir kaç il dışında diğer illerde ise sayı 2’yi 3’ü geçmez. Zaten Türkiye’de de şu anda toplam 224 ofis var. Kanunla ofis sayısı 2 bin 500’e, 3 bine çıkacak. Bundan da vatandaşın iş yaptıracağı mühendisi tercih etme hakkı çıkacak, yani vatandaş istediği mühendise gidip işini yaptırabilecek, sonuçta da müşteri memnuniyeti sağlanmış olacak.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER