için kaldı

Çörek otuna salgın talebi

Koronavirüsle birlikte bağışıklığı güçlendiren maddelere olan talep de arttı. Son günlerde özellikle çörek otu yağına ciddi bir ilginin olduğunu söyleyen Zade Vital Genel Müdürü Kadir Taha Büyükhelvacıgil, “Biz de hakkında en fazla klinik çalışma yapılan değerli tohumlardan biri olan ve bağışıklığı dengeleyici etkiye sahip çörek otu yağıyla çalışmalarımızı arttırdık. Özellikle ABD’den gelen talep çok fazla” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çörek otuna salgın talebi

Türkiye’nin son dönemde atak yapan markalarından biri Zade Vital. Markanın bu başarılı çıkışının arkasında köklü bir geçmiş var. Helvacızade Grubu’nun yağ işinde profesyonelleşmesi ve dünyaya açılımının ardından, şirketin CEO’su Mevlüt Büyükhelvacıgil’in besin destekleri konusunda merakı ve araştırmacı ruhu grubun bu alanda yatırım yapmasını sağladı. 50 yaşından sonra Amerika’da ikinci üniversitesine giden ve Amerika’daki besin desteklerini inceleyen Mevlüt Büyükhelvacıgil, Konya’daki tesislerinde yeni bir yatırım yaparak ailenin bu yeni alana girmesini sağladı. Grup bu kararla birlikte farklı üniversitelerle işbirlikleri kurarak Ar-Ge’sini geliştirdi ve Zade Vital 2010 yılında Sağlık Bakanlığı’ndan geleneksel bitkisel tıbbi ürünler onayını alarak üretime başladı. 2017 yılında ürün yelpazesini geliştirdi. Zade Vital 2019’dan bu yana da hem Amazon.com’da hem de Amerika’daki eczanelerde satılıyor. 14 ülkeye ihracat yapıyor. Şirketin 4’üncü kuşak yemsilcisi Kadir Taha Büyükhelvacıgil ile koronavirüs günlerini konuştuk. Şirket yeni yatırımlara ve istihdamını artırmaya hazırlanıyor.

ÜRETİMİ ARTTIRDIK

Koronavirüs işlerinizi nasıl etkiledi?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER