Tekirdağlılar akın etti! Kilosu 30 lira

Yağışlı havaların ardından Tekirdağ’daki ormanlık alanlara giden mantar severler, topladıkları bolet mantarını kazanca çeviriyor. Mantar alıcıları ise ormanlık alanların yanında kurdukları tezgahta bolet mantarının kilosunu 30 TL’ye alıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tekirdağlılar akın etti! Kilosu 30 lira

Günümüzde lüks tüketim olarak geçen mantarlar, belli mevsimlerde mantar sevenleri ormanlık alana akın etmesini sağlıyor. Toplayıp tüketmenin yanı sıra yöresel halk, topladıkları mantarları satarak ek gelir elde ettiklerini ifade etti.

"YİYORUM VE SATIYORUM"

Kapaklı ilçesi Pınarca Mahallesi’nde mantar toplayan Murat Büyükçelik, ‘’Doğayı ve mantarı seviyorum. Bildiklerimi yiyorum, bende mantara karşı bir sevgi oluştu. Burada yenebilen bütün mantarları toplamışımdır. Sosyal medyada da bununla ilgili bir grubumuz var. Kanlıca, acı mantar, imparator, bolet gibi mantarları toplayıp yiyorum ve satıyorum’’ dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER