için kaldı

Papa Irak’ta: Selamün aleyküm

Papa’nın Ortadoğu’daki Hıristiyanlara dikkat çekmek ve kardeşlik mesajı vermek için gerçekleştirdiği Irak ziyareti başladı. Papa videoda halkı ‘Selamünaleyküm’ diye selamladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Papa Irak’ta: Selamün aleyküm

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko’nun tarihi Irak ziyareti dün başladı. Ziyaret, bir Papa’nın Irak’ı ilk kez ziyaret etmesi bakımından büyük önem taşıyor. Papa, Bağdat Havalimanı’nda Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi tarafından resmi törenle karşılandı.

ZİYARET ÖNCESİ VİDEO MESAJI

Vatikan tarafından ziyaret öncesi paylaşılan videoda, Papa Irak halkını, Arapça “Selamün aleyküm” diye selamladı. Vatikan tarafından Irak gezisiyle ilgili hazırlanan belge ve açıklamalarda sıklıkla, Irak’ın “tek tanrılı üç dinin babası İbrahim’in toprakları” olduğuna vurgu yapılıyor. Papa’nın dört gün sürecek gezide, bu dinlerin ortak bir aileye ait olduğu ve tüm inananların kardeş olduğu mesajı vermesi bekleniyor. Ziyaret bir yandan Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasında dinler arası diyaloğu artırma misyonu taşırken, diğer yandan da bölgedeki Hıristiyanların durumuna dikkat çekmek için gerçekleştiriliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER