Rize Valisi 'Çok ciddi risk altındayız' diyerek uyardı! Pozitif vakalar cenazelere katılmış

Rize'de görev yapan koronavirüs filyasyon ekipleri, virüsün son dönemde en fazla cenaze namazlarında ve taziye ziyaretlerinde yayıldığını tespit etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Kemal Çeber, "Biliyoruz herkes çok sıkıldı, herkes tam normal hayatı çok özledi, bunaldı ama hala çok ciddi bir risk altındayız. Rize'deki durumda ülkedeki duruma paralel" dedi. Çeper, "Filyasyon çalışmalarımızda görüyoruz ki pozitif olanlar cenaze ortamında bulunmuş, bir de ev oturmaları, akraba ziyaretleri yapmış. Şu andaki temel riskimiz bunlar" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rize Valisi 'Çok ciddi risk altındayız' diyerek uyardı! Pozitif vakalar cenazelere katılmış

Rize’de çalışmalarını sürdüren filyasyon ekipleri, son günlerde koronavirüsün en fazla cenaze namazlarında ve taziye ziyaretlerinde yayıldığını tespit etti. Bazı cenaze namazlarına pozitif vaka olanların dahi katıldığı, hatta evlerdeki taziyelere bile gittiği belirlendi. Taziye için toplanılan evlerde virüsün yayılması üzerine yetkililer, vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Rize Valisi Kemal Çeber son günlerde görünen en büyük riskin cenaze namazları, taziye ziyaretleri olduğunu belirterek bu durumun sağlık çalışanlarını zorladığını söyledi. Çeber, “İnsanlar maske takmaya dikkat ediyor, bazen çift maskeli insanlar da görüyoruz. Hemşehrilerimiz konulan kurallara uyumaya gayret ediyor. Ama cenaze namazı ve taziyeler bizi zorluyor. Filyasyon çalışmalarımızda görüyoruz ki pozitif olanlar cenaze ortamında bulunmuş, bir de ev oturmaları, akraba ziyaretleri yapmış. Şu andaki temel riskimiz bunlar. Biraz daha fazla özen göstererek kısa bir süre içerisinde bu süreci bertaraf edeceğimize inanıyorum” dedi.

Rize Valisi 'Çok ciddi risk altındayız' diyerek uyardı! Pozitif vakalar cenazelere katılmış - Resim : 1

‘HALA ÇOK CİDDİ RİSK ALTINDAYIZ’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER