Evde tek başına 100 kişilik parti, Zoom’da kına, Instagram’da çini atölyesi

Koronavirüs sosyal yaşantımızı da dijital ortama taşıdı. Artık görüşmeler, buluşmalar FaceTime, Zoom gibi uygulamalar üzerinden yapılıyor, doğum günleri bu şekilde kutlanıyor hatta nikâhlar bile böyle kıyılıyor. Evden tek başına katıldığı partide 100 kişiyle aynı anda eğlenen de var, uzaktan kına gecesinde sabaha kadar göbek atan da.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Evde tek başına 100 kişilik parti, Zoom’da kına, Instagram’da çini atölyesi

Evde tek başına 100 kişilik parti, Zoom’da kına, Instagram’da çini atölyesi - Resim : 1

Eda Günay, 33, kişisel gelişimci & Kemal Şahin, 33, teknoloji uzmanı

Düğünümüze normalde 250 kişi katılacaktı, iki-üç hafta kala ilk vakalar ortaya çıkmaya başladı. Korona olayları zaten psikolojik olarak bizi zorluyordu, bir yandan da düğünümüzü ne yapacağımızın stresine girmek istemedik. Sağ olsun nikah memurumuz Gönül Hanım bizi çok destekledi, eve gelip nikâhı kıymayı kabul etti. O dönemde bütün toplantılarımızı Zoom ortamına taşımıştık bile. Ailemiz ve dostlarımız Zoom’dan izleyebilir diye düşündük. Herkesin morali çok düşüktü, moralleri yükseltmek için onlara yarım saatlik bir program hazırladık, konuşmalar yaptık. Zoom kullanamayanlar için de Instagram’da canlı yayın açtık. Yayın, inanılmaz oldu. Olumsuz bir ortamda bu kadar pozitif bir şey yaptığımız için tanıdıklar tanımayanlara da yollamış. Toplamda 800’den fazla kişi izledi nikâh törenimizi. İlkokul arkadaşlarımdan lise öğretmenlerime kadar beni yıllardır tanıyan herkes nikâhımıza katılmış oldu. Nikâh kıyıldıktan sonra, Zoom’da başka arkadaşlarımızla da karşılıklı şampanya patlattık. Çok eğlendik. Yurtdışından da çok katılımcı vardı, sabah 05.00’te kalkıp bize kadeh kaldıranlar oldu.

Çiğdem Karslı Türktan, 39, satış müdürü

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER