Kimi birkaç aya normale döneceğini kimi de sektörün bitkisel hayata gireceğini söylüyor

Sosyal hayatın başaktörleri yeme-içme mekânları, salgın önlemlerinin gevşetileceği günleri bekliyor. Lüks kulüplerden esnaf lokantalarına müdavim mekânlarının patronları ve işletmecilerine karantina sonrasıyla ilgili planlarını, beklentilerini ve öngörülerini sorduk.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kimi birkaç aya normale döneceğini kimi de sektörün bitkisel hayata gireceğini söylüyor

Salgın sonrası hayat, kademeli olarak normalleşmeye başladığında, müdavimi olduğumuz mekânı yerinde bulabilecek, sofrasında oturabilecek miyiz? Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’ndan yine pişi kokuları yayılacak mı? Sunset Restoran’ın terasında günbatımına karşı içeceğimizi yudumlayabilecek miyiz? Orta halli ve büyük ölçekli müdavim mekânlarıyla konuştuk. İki farklı görüş var: Biri, salgın sonrası mekânlar açılsa bile insanların hemen sosyalleşmeyeceği; diğeri, insanların sosyalleşmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacağı yönünde. Hemfikir oldukları noktaysa aşı bulunamaz ve ikinci dalga yaşanırsa yeme-içme sektörünün ayakta kalamayacağı.

Kimi birkaç aya normale döneceğini kimi de sektörün bitkisel hayata gireceğini söylüyor - Resim : 1

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı Balkon Kafe (Burak Köseoğlu, işletme sahibi)

Yasal izin çıktığında açacağız ancak süreç uzarsa işimiz zor. Herkesin kirası var, bazı mal sahipleri yardımcı olamıyor. Elimiz kolumuz bağlı, bekliyoruz. Sokağımızdaki diğer mekânların durumu da aynı. Kahvaltı malzemelerimiz çöp oldu, açtığımızda her şeye sıfırdan başlayacağız. İnsanlar çok sıkıldı, sosyalleşmek isteyecek ama mekânların ayakta kalmasına yetmeyecek! Sosyal mesafe için kapasiteler yarı yarıya indirilecek. 80 kişiyle dönen bir mekân 40 kişiyle kazanç sağlamaz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER