Büyük geri dönüş

Biliminsanları yaşadığımız çağa “6’ncı büyük yok oluş çağı” diyor. Çünkü her 13 dakikada 1 canlı türü kıyameti yaşıyor ve daha da önemlisi birçok canlı türü uçurumun kenarında duruyor. Ancak geç kalmış değiliz. Birçok canlının hayatını kurtaracak olanaklara da bilgiye de sahibiz. Umut verici örnekler karşımızda duruyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Büyük geri dönüş

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi verilerine göre 8 bin 400’den fazla yabani fauna ve flora türü ‘kritik derecede’ tehlike altında, 30 bine yakını da tehlike altında veya savunmasız. Toplamda 1 milyondan fazla tür yok olmak üzere. Türlerin, habitatların ve ekosistemlerin sürekli kaybı da biz dahil dünyadaki tüm yaşamı tehdit ediyor. WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) ise 60 yıldan fazladır dünya genelinde yok olan canlıları korumak ve kurtarmak için çalışıyor. Bu çalışmalarla kaderi değişen birçok canlı var. İşte umudumuzu taze tutacak birkaç örnek...

Kaplan

Nüfusu ikiye katlandı

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER