Ramazanın on sekizinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

İftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 8 Mayıs Cuma iftar menüsü...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ramazanın on sekizinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

Mercimek çorbasının her türlüsünü çok seviyoruz. Zerdeçal da içine girdiği her yemeğe renk ve lezzet katıyor. Peki bu ikisi aynı tencerede bir araya gelirse ne olur? Ortaya enfes bir mercimek çorbası çıkar. Havuç ve patates sayesinde hem daha besleyici hem de daha lezzetli olan zerdeçallı mercimek çorbasını denemek isteyenler için tarifi ve malzemeleri aşağıda.

Diyarbakır'ın en bilinen lezzetlerinden bir tanesidir meftune yemeği. Etin patlıcan ve domatesle buluşmasıyla hazırlanır. Tadındaki ekşilik ise sumaktan gelir. Tabii sadece patlıcanlı ya da kabaklı olarak da yapılabilir ama en makbulü etle pişirilendir. Akşam yemeklerinizde farklı bir tat arıyorsanız meftuneyi mutlaka denemelisiniz.

Perde pilavı Osmanlı'dan günümüze Türk mutfağının en muhteşem lezzetlerinin başında geliyor. Bu pilavı yapmak biraz zaman ve ustalık istiyor ancak ortaya çıkan lezzet o kadar mükemmel ki her şeye değiyor. Biz bu kez tarifimizi kek kalıbı kullanarak pişirilecek şekilde verdik. Ancak siz pilavınızı tek tek kaselere ya da muffin tepsisine de yapabilirsiniz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER