Hissede hareket yaratacak 6 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Hissede hareket yaratacak 6 şirket haberi

İş Bankası (ISCTR, Nötr): 08.04.2020 tarihinde Şişe Cam (SISE, Sınırlı Pozitif) payları ile ilgili olarak 4,21 - 4,31 TL fiyat aralığından 5.000.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Ortaklıkça gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Şişe Cam sermayesindeki Banka payları %67,84 sınırına ulaşmıştır.

Karsan (KARSN, Nötr): Covid-19 salgınının etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, Şirketin tüm lokasyonlarındaki üretim ve faaliyetlerinde 01.04.2020 - 10.04.2020 tarihleri arasında verilen aranın, sürece ilişkin risklerin devam etmesi sebebiyle 20.04.2020 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

Anel Elektrik (ANELE, Sınırlı Pozitif): Şirket bağlı ortaklıklarından AnelMarin Gemi Elektrik Elektronik Sistemleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile proje işvereni ASFAT Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. arasında Pakistan Milgem Projesi Gemi Elektrik Sistem Tasarımı ve Üretimi kapsamında 4 gemilik yeni bir sözleşme imzalanmıştır. Proje kapsamında 4 geminin elektrik sistem tasarımı ve üretimi yapılacak olup, 2 gemi Türkiye'de, diğer 2 gemi ise Pakistan'da inşa edilecektir. Projenin toplam tutarı 7,7mn Euro (56,7mn TL) olup, proje kapsamı gemilere ait işlemlerin 2020-2027 yılları arasında tamamlanması planlanmıştır.

Erbosan Erciyas Boru (ERBOS): Şirketin 08.04.2020 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında; Koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili olarak şirket çalışanlarının sosyal mesafe amaçlı alınan önlemlere ek olarak, yurtiçi ve yurtdışındaki müşteri taleplerinin düşmesi nedeniyle satış olanaklarının azalması sonucunda şirket üretim ve satış faaliyetleri de olumsuz etkilendiği açıklanmıştır. Bu şartlar altında Nisan-Temmuz 2020 döneminde salgının etkisi ortadan kalkıncaya kadar "tamamen ve kısmen" durdurulmasına karar verilmiştir. Firma faaliyetleri dışında kaynaklanan zorlayıcı sebepler sonucunda; şirketin Erbosan Merkez Boru Üretim Tesisi, Kayseri Serbest Bölge Şubesi ve Çinko Oksit Geri Kazanım Tesisi şubelerinin; ülkemiz ve ihracat pazarları olan AB ve Amerika kıtası ekonomilerindeki mevcut kısıtlayıcı şartlar normalleşmeye başlayıncaya kadar bahsi geçen tesislerinde istihdamın korunması amacıyla kısa çalışma ödeneğinden faydalandırmak için müracaat edilmesine karar verilmiştir.

İhlas Gazetecilik (IHGZT): Şirket, Yeni Tip Koronavirüs (COVID-19) salgını kapsamında "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" çerçevesinde ilgili kuruma başvuruda bulunduğunu duyurmuştur. Başvuru ile ilgili olarak kurum onayı beklenmektedir. Bununla birlikte yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı çalışanların korunması amacıyla tesislerde tüm tedbirler alınmış olup, faaliyetlerin devam ettiği açıklanmıştır.

İzmir Demir Çelik (IZMDC): Covid-19 salgınının etkisi neticesinde yaşanan satış düşüklüğü ve buna bağlı sorunlar çerçevesinde alınan kararların ardından dinamik olan süreçte yapılan değerlendirmeler sonucu salgının boyutu, öncelikli olarak çalışan sağlığının korunması sonrasında satış ve ekonomik durum göz önünde bulundurularak yeni tedbirlerin alınması ihtiyacı doğmuştur. Bu kapsamda; Profil Haddehanesi ve Çelikhane bölümlerinde üretime ara verilmesine ve buna bağlı olarak atıl işgücünün tespitinin yapılarak kısa çalışma ödeneğine başvurulmasına, ayrıca salgınının yayılmasının önlenmesi mücadelesi kapsamında öncelikli olarak çalışanların sağlığının korumasına ve iş güvenliğinin sağlanmasına karar verilmiştir.

Ulusoy Un (ULUUN): Bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberlerde belirtildiği gibi şirket yönetim kurulu potansiyel ortaklık görüşmeleri için Pragma Finansal Danışmanlık Hizmetleri Ticaret A.Ş'ye yetki verdiğini duyurmuştur.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER