CHP'de Charlie Hebdo skandalı! Valilik devreye girdi

İBB'nin düzenlediği anma töreninde Türkçe ezan skandalı gündemdeki sıcaklığını korurken, bir skandal hamle de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

GASTE24 GASTE24
CHP'de Charlie Hebdo skandalı! Valilik devreye girdi

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) düzenlemiş olduğu Muhhammed Celaleddin-i Rumi'yi anma programında ezanın sözlerini Türkçe okutarak büyük bir skandala imza atmıştı. Bu olay hala gündemdeyken, bir skandal da CHP'li İzmir Büyük Şehir Belediyesi'nden geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Peygamberimiz'e (S.A.V.) hakaret eden Fransız dergi Charlie Hebdo'da çalışan karikatürist Jean Plantureux'a davet gönderdi. Söz konusu davet, Uluslararası İzmir Mizah Festivali için yapıldı.

Tepki çeken davetin ardından İzmir Valiliği devreye girdi. Valilik, Plantu adıyla bilinen karikatüristin katılacağı organizasyonu iptal etti. İzmir Valiliği tarafından alınan bu karar memnuniyetle karşılandı.

CHP'de Charlie Hebdo skandalı! Valilik devreye girdi - Resim : 1

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER