TEİAŞ halka arz ile özelleştirilecek

Özelleştİrme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) özelleştirme yönteminin halka arz olacağını, şirketteki çoğunluk hissesinin kamuda kalacağını, kamu kontrolünün kesin surette devam edeceğini belirterek, TEİAŞ’ın herhangi bir kişi veya kuruma blok satışı veya işletme hakkının devrinin söz konusu olmadığını bildirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TEİAŞ halka arz ile özelleştirilecek

ÖİB’nin internet sitesinde yayımlanan duyuruda, TEİAŞ’ın, 2 Temmuz 2021 tarihli ve 4222 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile halka arza yönelik hazırlık işlemlerine başlanmak üzere özelleştirme kapsamına alındığı hatırlatılarak, “Söz konusu kararda açık ve kesin bir şekilde belirtildiği üzere, özelleştirme yöntemi halka arz olup, TEİAŞ’taki çoğunluk hissesi kamuda kalacak, kamu kontrolü kesin surette devam edecektir. Şirketin herhangi bir kişi veya kuruma blok satışı veya işletme hakkının devri söz konusu değildir” ifadeleri kullanıldı.

SÜRECE DİKKAT EDİLECEK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER