Rusya’nın taktik savaşları: Ruslar çekiliyoruz dedi, Zelenski ‘Naif değiliz’ karşılığını verdi!

Dünyanın gözünün çevrildiği İstanbul’daki müzakere görüşmelerinin ardından savaşın gidişatı da değişti. Ruslar olumlu sinyallerden sonra bazı bölgelerden çekilme kararı aldı; Ukrayna tarafı ise bu karara şüpheyle yaklaştı. Peki Putin’in Kiev hayalinden vazgeçtiği ne kadar doğru? Rusya’nın ana hedefi Donbass bölgesi mi oldu? İşte detaylı bir analiz…

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya’nın taktik savaşları: Ruslar çekiliyoruz dedi, Zelenski ‘Naif değiliz’ karşılığını verdi!

Putin’in verdiği kararı canlı yayında açıklayarak Ukrayna’ya savaş ilan etmesinin üzerinden 34 gün geçti. BM raporlarına göre en az bin 179 Ukraynalı sivil savaşta hayatını kaybetti. Bin 860 sivil ise yaralandı. Üstelik BM, bu sayıların gerçekte çok daha yüksek olabileceğinden korkulduğunu da açıkladı.

KİEV PLANI RAFA MI KALKTI?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev’i ele geçirme planını rafa kaldırdı ve Ukrayna başkentine yönelen birliklerin geri çekildiği açıklandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER