Ayurveda nedir? Faydaları nelerdir? İşte Ayurveda ile ilgili merak edilenler...

Ayurveda, insanoğlunun bilinen en eski tıbbi sistemi ve dünyadaki en eski ve en kapsamlı ruhsal öğretileri olma özelliğine sahiptir. Peki Ayurveda nedir? Faydaları nelerdir? Doçent Dr. Hasib Şeyh, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ayurveda nedir? Faydaları nelerdir? İşte Ayurveda ile ilgili merak edilenler...

Ayurveda, beden-zihin ve birbiriyle olan ilişkileri arasındaki dengeyi koruma ilkesine dayanır. Hastanın, bedenini ve zihnini bilmesine, yararlarını anlamasına ve doğa ile yakın ilişki içinde yaşamasına yardımcı olur. Ayurveda literatüründe, modern tedavide etkili bir ilacın bulunmadığı, hafıza kaybı, osteoporoz, diyabetik yaralar vb. gibi yaşa bağlı hastalıkların tedavileri yer almaktadır. "Ayu" kelimesi ‘yaşam’, "Veda" kelimesi ‘bilgi’ anlamına gelir ve Ayurveda’nın kelime anlamı bir bütün olarak “yaşam bilgisi” anlamına gelir. Ayurveda, tedavide her türlü yaşam tarzını birleştirir. Böylece yoga, aroma, meditasyon, taşlar, tılsımlar, şifalı otlar, diyet, astroloji, renkler, ameliyat vb. ile hastaların tedavisinde kapsamlı bir şekilde kullanılır. Vücutta “Marmas” adı verilen önemli ve hassas noktaların tedavisi Ayurveda'da anlatılmıştır. Masaj, egzersiz ve yoga önerilir. Ayurveda, hastayı poliherbal formda tedavi etmek için bitki ekstraktı tercih eder.

Ayurveda temel olarak 8 tedavi dalına sahiptir. Peki bunlar nelerdir?

1. Kaya-chikitsa (Dahiliye)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER