HarmonyOS çıldırdı: Geliştiriciler akın ediyor

HarmonyOS için rekor sayı geldi. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Harmonyos 2.0, gelen bilgilere göre rekor sayıda geliştiriciye ev sahipliği yapacak.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
HarmonyOS çıldırdı: Geliştiriciler akın ediyor

ABD tarafından kara listeye alındıktan sonra ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalan Huawei, son zamanlarda merakla beklenen yeni işletim sistemi HarmonyOS'u resmi olarak tanıttı. Uzun süredir bu işletim sistemi üzerinde çalışan şirket, bu hamle ile ABD'ye olan bağlılığını biraz azaltmayı hedefliyor.

Yeni işletim sistemi, Huawei tarafından kullanılan EMUI arayüzüne benzerliğiyle dikkat çekiyor. Birçok yeniliği de beraberinde getiren HarmonyOS 2.0, gelen bilgilere göre geliştiricilerden büyük rağbet görüyor.

HarmonyOS ekosistemine 500 binden fazla geliştirici katıldı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, HarmonyOS işletim sistemi, ABD yaptırımları nedeniyle yaşadıkları sıkıntılı günlerin gerisinde kalmak için büyük çaba sarfediyor. Bu nedenle işletim sistemi üzerinde yoğun bir şekilde çalışan Huawei, HarmonyOS ekosistemini daha üst seviyeye taşıyacak geliştiricilere ev sahipliği yapmayı planlıyor.

HarmonyOS çıldırdı: Geliştiriciler akın ediyor - Resim : 1

Huawei, yeni işletim sisteminin açık kaynak kodunu ciddi bir avantaj olarak görüyor. Bu sayede şirket, işletim sistemine ilgi duyan geliştiricilerin HarmonyOS sistem kodlarına kolayca erişmesinin ve gereksinimlere göre ürün geliştirmesinin önünü açacak. Gelen bilgilere göre şu anda HarmonyOS işletim sistemi ile çalışan 500.000'den fazla geliştirici bulunuyor. Şirket, bu sayının önümüzdeki haftalarda daha da artacağından emin.

Öte yandan, HarmonyOS işletim sistemi sadece Huawei için kullanılan bir işletim sistemi olmayacak. Şirketin daha önce açıkladığı bilgilere göre, 40'tan fazla markanın bu yeni işletim sistemini kullanması bekleniyor. Aslında, iddiaya göre, Meizu HarmonyOS 2.0'ı kullanacak şirketlerden biri.

HarmonyOS'un şimdilik Android ve iOS gibi işletim sistemleri seviyesinde olduğunu söylemek için henüz çok erken. Huawei'ye göre HarmonyOS,  kullanıcılara Android ve iOS sistemlerinden daha hızlı bir deneyim sunacak. Öte yandan, işletim sisteminin vaat ettiği özellikler ve şirketin bu konudaki sağlam yapısı bunu kanıtlamaya yeterli görünüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER