Koronavirüs yeni çağı yaşatacak

UİP Onursal Başkanı ve Ürdün Senatörü Talal Abu Gazali, Boğaziçi Zirvesi’nin organize ettiği webinarda Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Tuğtan’ın sorularını yanıtladı. Gazali, salgın sonrasında dünyada ekonomik ve sosyal anlamda yeni bir çağın başlayacağını savundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Koronavirüs yeni çağı yaşatacak

Dünya dengelerini alt üst eden Covid-19 salgını, ‘Yeni Normal’ olarak adlandırılan yeni dünya düzeninin kurallarını şimdiden belirlemeye başladı. Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) Onursal Başkanı ve Ürdün Senatörü Talal Abu Gazali, Boğaziçi Zirvesi’nin organize ettiği webinarda Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Tuğtan’ın sorularını yanıtladı. Gazali’ye göre dünya, salgın sonrasında özellikle ekonomi ve eğitim alanında yeni bir çağı yaşayacak.

SALGININ BİTMESİNİ BEKLEMEK EKONOMİLERİ VURUR 

Gazali’ye göre ülkeler hem virüsle hem de ekonomiyle eşzamanlı mücadele etmeli. Aksi durumda küresel ekonomide çöküşler yaşanabilir: “Sınırlarımızı ticaret, turizm, kişisel nedenler için açmıştık ancak şimdi her ülke kendi insanını korumak için içine kapandı. Psikolojimiz ve dünyamız değişiyor. Ekonomik açıdan baktığımızda ise durum bambaşka. Birçok ülke şu an salgını odak noktasına koydu. Ne yapabileceğimize sonra bakarız diyor. Bana göre salgınla ve ekonomiyle eşzamanlı mücadele olmalı. Eğer salgının bitmesini beklersek, her iki savaşı da kaybetme ihtimalimiz çok yüksek olur. Çin şu anda bunu yapıyor. İki savaşı da birlikte yürütüyor.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER