Dikkat! O süre uzatıldı

ANTALYA İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, 2011'den önce yapılan binaların 2020 yılına kadar temin etmeleri gereken Enerji Kimlik Belgesi (EKB) için verilen son süre olan 2 Mayıs 2017 tarihinin 1 Ocak 2020 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dikkat! O süre uzatıldı

Deniz Karataş, 2011 öncesinde inşa edilen tüm binaları ilgilendiren belge için yalnızca 35 yetkili firma varken, tüm Türkiye genelinde yapılacak uygulama ile EKB'ni vermeye yetkili firma sayısının azlığı ve ikinci el konut sektörünün ve kiralamalarda çok büyük sıkıntılar doğuracağından, sürenin uzatılmasıyla kamuoyunun da rahatlatıldığını söyledi.

Daha öncede konuya ilişkin teknik detayları kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatan Karataş, şöyle konuştu:

Bu süre uzatımında görüyoruz ki, yetkililer ile yaptığımız görüşmeler yerini bulmuştur. Meslek örgütümüzdeki müteahhit meslektaşlarımızı ve vatandaşlarımızı son derece memnun etmiştir. Kanunların hayatın akışına uygun olması ve bizlerin fikirlerinin alınması gerektiğinin altını bu noktada bir kez daha çizmek isterim. 3194 sayılı İmar Kanunu, 4708 Yapı Denetim Kanunu, 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu'nun birbiriyle uyumlu olması gerekir. Aksi takdirde; ortaya kargaşa bir durumun çıktığını görev aldığımız her platformda anlattık. Şimdi bahse konu yapılan bu eski binaları yıkacak mıyız, yalıtacak mıyız diye defalarca sorduk. Evet, dış cephe mantolama işi lüks gider değil, 'Faydalı Yenilik ve İlaveye Yönelik' giderlerdendir. Öte yandan 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' gereğince yıkım kararı alınmış bir binada yapılacak bu masraf da milli servetimize zarar vermektir."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER