için kaldı

Terör saldırısını önleyen kahraman sürücüye ödül

Iğdır Valiliği, PKK'lı teröristler tarafından karakola düzenlenmesi planlanan bombalı eylemi engelleyen kahraman sürücüyü ödüllendirdi.

F5HABER F5HABER
Terör saldırısını önleyen kahraman sürücüye ödül

Iğdır Valiliği, PKK'lı teröristler tarafından karakola düzenlenmesi planlanan bombalı eylemi engelleyen kahraman sürücüyü ödüllendirdi.

Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, LNG yüklü tanker sürücüsü T.M.G.'yi valilik makamında kabul ederek ödül verdi. Burada konuşan tanker sürücü T.M.G., maddiyatın hiç önemli olmadığını söyledi. Mehmetçikten bahseden T.M.G, onun için tek mutluluk veren şeyin oğullarının sağ olması olduğunu dile getirdi. Iğdır-Doğubayazıt yolunda saat 16.00 sıralarında stabilize yoldan bir araçla gelen 4 kişilik PKK üyesinin uzun namlulu silahla önünü kestiğini belirten T.M.G., şöyle konuştu: "Tankerin içerisinde sıkıştırılmış LNG yükü vardı. Aracın arkasından kola şişesi büyüklüğünde siyah bir şey bağlayan grup, önce aracı kendileri sürmek istedi. Ama ben bunu kullanmasının zor olduğunu söylediğimde; elinde bomba düzeneğinin uzun kablosu olan bir terörist tankere binerek kafama silah dayayarak ‘sür' dedi. Ben kendisine niye böyle yapıyorsun, yazık değil mi? Genç çocuksun, benim oğlumun yaşındasın dememe karşın, ‘sus ve sür' diyerek beni tehdit etti."

"TERÖRİSTİN BOMBA DÜZENEĞİYLE UĞRAŞMASINI FIRSAT BİLDİM"

Sürücü T.M.G, teröristin bomba düzeneğiyle uğraşmasını fırsat bilerek araçtan atladığını belirterek şunları söyledi: "Kafama silah dayayarak önce bana ‘bir ara sokağa gireceğiz' diyen terörist, daha sonra Suveren Jandarma Karakol Komutanlığına yaklaşınca buraya sürmemi istedi. O anda frenlerin ısınmasını bahane göstererek yavaşladım. Bir yandan görülen karakolu kısa-uzun far yakarak uyarmaya çalıştım. Tam o anlarda teröristin bomba düzeneğiyle uğraşmasını fırsat bilerek araçtan atlayarak karakola doğru kaçtım. Bağırarak askerleri araçta bomba var diye uyardım. Çünkü taşıdığım madde bombadan bin kat daha tehlikelidir. Askeri karakola sığındım, olay esnasında demek ki diğer teröristler de araçla bizi takip ediyormuş. Karakola girdiğim anlarda bombayı patlattılar. Tanker çift saçtan ve içerisinde elyaf ile kaplı olduğundan bombanın etkisiyle patlamadı. Patlasaydı 7 kilometrelik alanda etkili olurdu"

"ÇOK MUTLUYUM HİÇBİR ASKERİMİZİN BURNU DAHİ KANAMADI"

Haince planı tahmin ettiğini söyleyen T.M.G., olayı engellediği için çok mutlu olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir askerimize bir şey olmadı. Çünkü patlama anında olacak hasarın yanında arkadaki araçtan gelen grubun silahlı saldırısı birçok askerimizin şehit olmasına neden olacaktı. Bu da beni çok üzerdi. Ben zaten ölmeyi göze almıştım. Dedim ki nasıl olsa öleceğim, aracı oraya götürmeden öleyim diye düşündüm. Artık ne olacaksa olsun dedim ve bu şekilde davrandım. Maddiyat gitmiş hiç önemli değil, benim için önemli olan oğullarımın sağ olmasıdır. Oğullarım diyorum; benimde bir oğlum var o da kısmetse yakında askere gidecek."

"YAPILAN HAREKET KAHRAMANLIKTIR"

Sürücünün yaptığı hareketi ‘kahramanlık' olarak değerlendiren Iğdır Vali Yardımcı Mevlüt Özmen de, sözlerini şöyle tamamladı: "T.M.G. Bey, yaptığı bu hareketle büyük bir kahramanlığa imza atmıştır. Eğer orada soğukkanlılığını korumayarak tankerin karakola gitmesine izin vermiş olsaydı, taşıdığı gazın etkisiyle belki Mehmetçiğimiz, üniversitemizdeki vatandaşlarımız ve o alandaki mahallelerdeki Kürt asıllı vatandaşlarımızda da can kaybı olabilirdi. Bu aracın içerisindeki madde ile ilgili yapılan araştırmada atom bombası kadar etkili bir patlama olabilirdi. Orada hayatı pahasına bu harekette bulunması takdire değer bir davranıştır. Bizde valilik olarak onu kutluyoruz, manevi olarak bir hatıra hediye ile ödüllendiriyoruz. Maddi olarak uğradığı zararı karşılayacağız"

Suveren Jandarma Karakol Komutanı ise, güvenlik önlemlerinin iyi olduğunu, sürücünün yaptığı fedakarlığında çok büyük olduğunu, Mehmetçik olarak kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Özmen, tanker sürücüsü T.M.G.'yi ödüllendirdi.

(İHA)

SONRAKİ HABER