Şehit arkadaşı için yemek verdi

GÖREV yaptığı Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Olgun Kurbanoğlu için, meslektaşı ve arkadaşı olan Erkan Arman tarafından 1000 kişilik yemek verildi.

F5HABER F5HABER
Şehit arkadaşı için yemek verdi

GÖREV yaptığı Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Olgun Kurbanoğlu için, meslektaşı ve arkadaşı olan Erkan Arman tarafından 1000 kişilik yemek verildi.

Karakoyunlu İlçesi'ndeki Belediye Parkı'nda verilen yemeğe Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu, Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu, Ak Parti Karakoyunlu İlçe Başkanı Baycan Çalışkan, MHP İlçe Başkanı Hakan Şıktaş ile şehidin ikiz kardeşi Sadık Kurbanoğlu, meslektaşları ve çok sayıda kişi katıldı. Yemek ardından Olgun Kurbanoğlu ve şehitler için dua edildi. Emniyet Müdürü Yüksel Babal ile ve Sadık Kurbanoğlu, Olgun Kurbanoğlu'nun şehit olduğu yere giderek karanfil ve gül bıraktı. Kardeşinin kanının yerde kalmadığını ve bunun biraz olsun yüreklerine su serptiğini belirten Sadık Kurbanoğlu, şöyle konuştu:

"Gözümün nuru, başımın tacı, yüreğimin takatı, direği kardeşim, ruhun şad olsun. Kanın yerde kalmadı. Allah emniyet güçlerimizden razı olsun. Kardeşimin katilini yakalayıp hapse attınız. Devletimiz inşallah Mecliste'kileri de içeri alır. Benim bir yarım gitti. Ama ben gururluyum ve başım dik, anlım açık yürüyorum. İyi ki sizler de varsınız. Bundan sonra ben şehidimizin çocuklarına bir amca devletimiz ise bir baba olacaktır."

Emniyet Müdürü Yüksel Babal ise, her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını anlatırken, "Sizler baş tacımızsınız. Kardeşiniz de bizim bir kardeşimiz sayılır. O bizim için bir kahramandır. Tek başına gelerek kaçan iki kişiyi yere yatırıyor. Birini karnından diğerini ise bacağından vurarak yaralıyor. Onun sayesinde ikisini de yakaladık" dedi.

Polis Memuru Olgun Kurbanoğlu, 2 Eylül günü Karakoyunlu İlçesi'ndeki Ergenekon Mahallesi'nde yanına gelen bir çocuğun "Orada şüpheli 2 kişi var" dediği yere gittiğinde pusu kuran PKK'lı teröristlerle karşılaşmıtı. Polis Olgun Kurbanoğlu, Jandarma Karakol Komutanlığı'nın arkasındaki arazide gizlenen PKK'lı teröristlerin otomatik silahlı saldırısına uğramıştı. İlk ateş sırasında teröristleri yaraladıktan sonra baş ve göğsünden ağır yaralanan evli ve 3 çocuk babası Kurbanoğlu, kaldırıldığı Iğdır Devlet Hastanesi'nde tüm çabalara karşın kurtarılamadı ve şehit oldu. Olgun Kurbanoğlu doğum yeri olan Kars'ta toprağa verildi

FOTOĞRAFLI

(DHA - Suat DENİZ)
SONRAKİ HABER