Oğlu El Nusra'ya katılan baba: Devlet oğlumu bulsun

IĞDIRLI Taliha- Esat Kaya çiftinin çalışmak için İstanbul'a giden üniversite mezunu oğulları 24 yaşındaki Burkan Kaya, ailesine Suriye'ye geçtiğini ve El- Nusra örgütüne katıldığını bildirdi. Oğullarının hayatından endişe ettiklerini söyleyen Esat Kaya, "Bu tür örgütler gelip çocuklarımızın rahatlıkla beyinlerini yıkayıp götürüyor. Bunlara fırsat verilmemeli. Devletimizden istediğim çocuğumu...

F5HABER F5HABER
Oğlu El Nusra'ya katılan baba: Devlet oğlumu bulsun

IĞDIRLI Taliha- Esat Kaya çiftinin çalışmak için İstanbul'a giden üniversite mezunu oğulları 24 yaşındaki Burkan Kaya, ailesine Suriye'ye geçtiğini ve El- Nusra örgütüne katıldığını bildirdi. Oğullarının hayatından endişe ettiklerini söyleyen Esat Kaya, "Bu tür örgütler gelip çocuklarımızın rahatlıkla beyinlerini yıkayıp götürüyor. Bunlara fırsat verilmemeli. Devletimizden istediğim çocuğumu bulup bana teslim etmesi" dedi.

Iğdır merkeze bağlı Çakırtaş köyünde yaşayan Taliha- Esat Kaya çiftinin 7 çocuğundan ortancası olan Burhan, geçen yıl Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümünü bitirdi. İstanbul'a çalışmaya giden Kaya, 23 Kasım 2016 günü ortadan kayboldu. Cep telefonu kapalı olan oğuluna ulaşamayan 66 yaşındaki Esat Kaya, İl Jandarma Komutanlığına kayıp başvurusunda bulundu. Aile telaş içinde oğlu Burhan Kaya'yı ararken, o İstanbul'da bulunan ağabeyine gönderdiği mesajda Suriye'de olduğunu bildirdi. Burhan Kaya, ağabeyine, 'Ben cihat ibadetini yerine getirmek için Suriye'deyim. Rahat olun herşey Allah'ın dini için inşaallah. DEAŞ'a katılmadım. Fetih cephesindeyim. Burada Türkiye'nin birçok yerinden gelen kardeşler var. Ailece gelenler var. Şu an yanımda 13 yaşında Türk var adını kaydettirmek için bekliyor.15 yaşından küçükleri kabul etmedikleri için üzülüyor. Rahat olun herşey Allahın dini için. Hakkınızı helal edin& yazılı mesajı attı.

Ağıtlar yakan anne 63 yaşındaki Taliha Kaya da oğlunun bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.

Oğlunun hayatından endişe duyduğunu anlatan Esat Kaya, "Bu tür örgütler gelip çocuklarımızın rahatlıkla beyinlerini yıkayıp götürüyor. Bunlara bu fırsat verilmemeli. Biz onlar için çocuk büyütmüyoruz. Biz ülkemizde huzur ve güven içinde çocuklarımızı büyütmek istiyoruz. Benim 6 çocuğum daha var. Endişesiz yaşamak istiyoruz. Devletimizden isteğim çocuğumu bulup bana teslim etmesidir" diye konuştu.

(DHA - Suat DENİZ)
SONRAKİ HABER