Iğdır’da şehit 13 polis anısına kütüphane açıldı

IĞDIR'ın Aralık ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan bombalı saldırı sonucu şehit olan 13 polis anısına kütüphane açıldı.

F5HABER F5HABER
Iğdır’da şehit 13 polis anısına kütüphane açıldı

IĞDIR'ın Aralık ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan bombalı saldırı sonucu şehit olan 13 polis anısına kütüphane açıldı.

Iğdır'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüsü ile korumaları taşıyan zırhlı araçlara, geçen 8 Eylül günü PKK'lı teröristler tarafından bombalı tuzak kuruldu. Aralık İlçesine bağlı Çamurlu Köyü yakınlarından geçerken, yolun kenarına bırakılan ve içinde 5 ton patlayıcı bulunan 76 DP 825 plakalı kamyonet, uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada minibüs ve zırhı araçlarda bulunan 13 polis memuru şehit oldu.

Şehit polisler anısına Şehit Öğretmen Şevki Akgün Ortaokulu'nda kütüphane açıldı. Açılışa Vali Davut Haner, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz, , İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Esin, kurum müdürleri öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılışın çok anlamlı bir açılış olduğunu bildiren Vali Davut Haner, "Allah bir daha böyle acılar göstermesin ilimizde ülkemizde birlik beraberlik huzur daim olsun"dedi.

Şehit polislerin fotoğraflarının yer aldığı ve '8 Eylül Iğdır Şehitler Kütüphanesi' adının verildiğini kütüphanede cehaletin önüne geçileceğini aktaran Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise "Onların anılarını yaşatmak için bu kütüphaneyi açtık. Tabii her şeyin başı cehalettir. Cehalet olduğu zaman terör de olur. Farklı toplumsal yanlış olan olaylar da olur. Ama biz inanıyoruz ki okumakla cehaletin önüne geçebiliriz. Eğitimle cehaleti ortadan kaldırırız. Bu kütüphaneyle beraber hep şehitlerimizin adı yaşayacak, hem de cehaletin önüne geçmek için bir adım daha atmış olacağız" diye konuştu.

(DHA - Suat DENİZ)
SONRAKİ HABER