için kaldı

Iğdır'da Kerbela şehitleri anıldı

HAZRETİ Hüseyin ve 72 arkadaşı, 680 yılında Kerbela'da şehit edilişlerinin yıl dönümünde Iğdır'da binlerce kişi tarafından anıldı.

F5HABER F5HABER
Iğdır'da Kerbela şehitleri anıldı

HAZRETİ Hüseyin ve 72 arkadaşı, 680 yılında Kerbela'da şehit edilişlerinin yıl dönümünde Iğdır'da binlerce kişi tarafından anıldı.

Ehlibeyt Alimler Derneği tarafından Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen anma etkinliklerine Vali Ahmet Turgay Alpman ve Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen ve yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Katılımcılar, cami imamlarının okuduğu mersiye eşliğinde gözyaşı dökerek, ağıtlar yaktı, siyah giyinen gruplar elleri ile sinelerine vurdular. Binlerce Caferi kılıçla kafalarına vurup kan akıtmak yerine bu yıl da Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Behlül Salmanlı, yıllardır süren yas geleneğinin bu yıl da devam ettiğini belirtti. Kerbelada kuruyan İslam ağacını kanlarıyla sulayan Hz. Hüseyin'i ve yakınlarının yasını tutmak için burada toplanmış olduklarını ifade eden Salmanlı, "İmam Hüseyin'in kıyamının sebebi birliğin beraberliğin simgesidir. Eğer Müslümanlar Hz. Hüseyin'in kıyamı etrafında toplansalar ve anlasalar dünyada ne IŞİD kalır ne de başka örgüt. Hiç kimse İslam üzerinde sulta kuramaz. Dün nasıl Yezid ve emevi zihniyeti Hz. Hüseyin ve yakınlarının başını kesmişse bugün de IŞİD denilen terör örgütü masum gerçek Müslümanların başını kesiyor. Hz. Hüseyin'i sevmek vatanı sevmektir. Türk milleti 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütüne karşı birlik ve beraberlik sergilemişlerdir. İnsanlarımız; İslamiyet'i Kuran-ı Kerimi, Hz Hüseyin'in Allah'ın dini için verdiği mücadeleyi anlamış olsalardı bugün ne cemaatler, tarikatlar olurdu ne de Allah ile insanları aldatan FETÖ'cüler olurdu. İslam alemi birlik içinde olur, bugünkü parçalanmışlar, ayrılıklar olmazdı. Herkesi Hz. Hüseyin'in Allah'ın, peygamberin dinine sahip çıktığı gibi vatanına bayrağına sahip çıkmaya birlik ve beraberliğe çağırıyorum. O İslamiyet yaşasın Kuran-ı Kerim yaşasın diye şehit olmuştur. Burada toplanan binlerce insan Hz. Hüseyin'e olan sevgilerinden dolayıdır. Ehlibeytin yaşadıklarını unutmuyoruz Hz. Hüseyin'e layık olmaya çalışıyoruz" diye konuştu

Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını anma programına katılan Vali Ahmet Turgay Alpman ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Şu anda bu meydanda 25 bine yakın kalabalık var. Bugün mazlumun ve merhametin sesi olan Hz. Hüseyin'in şehit olduğu gündür. Allah'ın peygamberin yolunda giden Hz. Hüseyin çektiği acılardan dolayı bir matem yaşıyoruz. Bundan dolayı hepinize başsağlığı diliyorum. Şunu bilmenizi istiyorum ki devletin temsilcisi olarak, Iğdır Valisi olarak sizlerin acınızı paylaşıyoruz. Bu acı sadece Kerbela ve Muharrem ayında yaşanması değil. Bunun bütün müminlerce bütün dünyada aynı şekilde mezhep meşrep farkı gözetilmeden yaşanmasını diliyorum. Çünkü bu acı hepimizin ortak acısıdır. Bu acıyı hepimiz yüreğimizde hissetmeliyiz. Bu acı bize dersler vermeli. Bu acı bize bugün dünyanın içinde bulunduğu bu kaosun, Müslüman dünyasının içinde bulunduğu kaostan kurtarmanın vesilesi olmalıdır. Hz. Hüseyin'in bize verdiği ders, bizim savaş değil barış yapmamız, şiddet değil merhamet yapmamız, zillet değil izzete ulaşmamız gerektiğini gösteriyor. Biz devlet olarak sizlerin arkasındayız. Sizlerin acısını paylaşıyoruz."

(DHA - Suat DENİZ)
SONRAKİ HABER