Iğdır'da hocalar ile mollalar 'demokrasi' yemeğinde biraraya geldi

IĞDIR İl Müftülüğünde görevli din adamları ile Caferi mezhebine mensup mollalar 3 yıllık bir aradan sonra demokrasi yemeğinde bir araya geldiler.

F5HABER F5HABER
Iğdır'da hocalar ile mollalar 'demokrasi' yemeğinde biraraya geldi

IĞDIR İl Müftülüğünde görevli din adamları ile Caferi mezhebine mensup mollalar 3 yıllık bir aradan sonra demokrasi yemeğinde bir araya geldiler.

İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın Caferilerle ilgili olarak hazırlayıp imzaladığı belirtilen 2 sayfalık rapor, Vali Ahmet Pek imzasıyla 13 Ekim 2013 günü İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilmişti. Iğdır Ehlibeyt Alimleri Dernek Başkanı Veli Bedir, Caferi mezhebinden olan Azerilerin raporda 'Terörist' olarak gösterildiğini söyleyerek, müftünün görevden alınmasını istedi. Müftülük ise raporun hiçbir yerinde Iğdır halkının terörist ve vatan haini olarak nitelendirilmediğini savunmuştu.

İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal'ın Polisevinde dün akşam düzenlediği demokrasi yemeğine İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ile merkez ve köylerde görevli 30 din adamı ile Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneğine üye 30 molla/din adamı katıldı. Vali Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, 5'inci Hudut Alay Komutanı Albay Murat Demirkıran'ın da hazır bulunduğu yemek Kuran okunması ve darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitler için dua edilmesiyle başladı.

İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, birlik ve beraberlik sağlamak için toplandıklarını bildirdi. Babal, "Bütün anayasal haklarınız ve özgürlüğünüzün güvencesi biziz. Ben burada olduğum sürece hepiniz başımın tacısınız. Hepinizin ne isteği olacaksa, yerine getireceğim. 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterdiğiniz duyarlılık ve verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Ehlibeyt Alimleri Dernek Başkanı Behlül Salman demokrasiden yana olduklarını vurguladı. Fethullahcı örgütün 15 Temmuz günü bir hesabı olduğuna işaret eden Salman, şehitleri rahmetle andı. Salman, "Kendini din adamı gösteren ama fitne- fesat çıkaranlarla işbirliği yapan Fethullah Gülen ve benzerleri ülkemizin düşmanlarıdır. Bizi bölüp parçalamak için darbe girişimine teşebbüs ettiler. Herkesin bir hesabı vardır ama Allahın başka bir hesabı vardır. Hazreti Ali şöyle buyuruyor: Dua insanın etkili silahıdır. Duanın karşısında ne tank, ne top, ne füze, ne de helikopter durabilir. Belli bir yerleri bombalayabilir, insanları öldürebilirsiniz. Allahın ve milletimizin dualarıyla bu hesaplar tersine çevrilmiştir. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın isteği ile meydanlara inen bu halk FETÖ'cü darbecilere gereken dersi vermiştir" diye konuştu.

İl Müftüsü Cüneyt Kulaz da birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Cüneyt Kulaz, "Burada Caferisi Sünnisi bütün dini hocalar bir araya gelmiş durumdayız. Demokrasi için birlikte mücadele ettik. Bundan sonra da edeceğiz. Şehitlerimiz rahmetle yad ediyorum. M.Akif Ersoy 'Allah bu millete İstiklal Marşı bir daha yazdırmasın' demiş. Ben de 'Allah bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın' diyorum. Hepimiz Türk milletinin ferdiyiz, bundan da gururu duyuyoruz" dedi.

(DHA - Suat DENİZ)
SONRAKİ HABER