Iğdır'da Ermenilerce Katledilenler Anıldı

IĞDIR'ın Tuzluca ilçesi Gedikli Köyü'nde 1919 yılında Ermeniler tarafından katledilen köylüler, düzenlenen törenle anıldı.

F5HABER F5HABER
Iğdır'da Ermenilerce Katledilenler Anıldı

IĞDIR'ın Tuzluca ilçesi Gedikli Köyü'nde 1919 yılında Ermeniler tarafından katledilen köylüler, düzenlenen törenle anıldı.

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği ve Iğdır Kıbrıs Barış Hareketi Gazileri Derneği tarafından Gedikli Köyü'nde şehitler haftası nedeniyle bir anma programı düzenlendi. Köyde 2003 yılında yapılan kazı sonucunda 96 kişiye ait toplu mezar ortaya çıkarılmıştı. Ermeniler tarafından katledilenler için yaptırılan anıt mezar ziyaret edildi. Protokol ve vatandaşlar dua edip, anıt mezara kırmızı gül bıraktı. Katliamda ölenler için okunan Kuran-ı Kerim'in ardından helva dağıtıldı.

Vatan toprakları için çok mücadele verildiğini belirten Iğdır Valisi Davut Haner şunları söyledi:

"Biz bu topraklarda devlet olarak kalmak için çok mücadeleler verdik. Çok acılar yaşandı. Büyük bedeller ödendi. Bugün Türk milleti olarak Alllah'a şükür bayrağımızın altında hür bir şekilde yaşıyoruz. Türk milleti olarak, bu topraklar üzerinde yaşayanlar olarak kin üretmeye heveslenmedik ve üretmedik. Bu da milletimizin asaletindendir."

'MASUM İNSANLARI ÖLDÜRMÜŞLER'

Gedikli Köyü'nde Ermenilerce katledilenlerin torunlarından olan Kıbrıs Barış Hareketi Gazileri Derneği Başkanı İsmet Tağal da duygularını şöyle dile getirdi:

"Dede ve ninelerimizi Ermeni çeteleri acımasızca öldürerek buraya gömmüşlerdir. Gedikli halkı hiçbir zaman bu Ermeni zulmünü unutmayacak. 'Ermenistan devleti kuracağız' diye Doğu Anadolu bölgesinde katliam yapmış, önüne çıkan herkesi öldürmüşlerdir. Ermeniler silahsız masum insanları hançerle, bıçakla öldürmüşler ki, silah sesi duyulup yardıma gelmesinler."

(DHA - Suat DENİZ)
SONRAKİ HABER