İçişleri Bakanı Soylu: Ankara'daki operasyon başarılı

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da 2 canlı bombanın yakalanmamak için kendilerini patlattığı operasyonla, terör eyleminin engellendiğini söyledi.

F5HABER F5HABER
 İçişleri Bakanı Soylu: Ankara'daki operasyon başarılı

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da 2 canlı bombanın yakalanmamak için kendilerini patlattığı operasyonla, terör eyleminin engellendiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , özel uçakla geldiği Iğdır Havalimanında Vali Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras tarafından karşıladı. Valilikte iki kız çocuğundan yöresel kıyafetli bebek alan Soylu, valilik çıkışında Ankara'da bombalı araçla eylem hazırlığındaki 2 terörist haberlerine ilişkin olarak "Bu operasyonu, emniyet güçlerimizin takip ettiği ve nihayetinde Ankara'ya yönelik hazırlığı planlanan bir eylemi engelledikleri ve başarılı şekilde gerçekleştirdikleri bir operasyon olarak nitelendirmek lazım. Gerekli tüm çalışmalar ortaya çıkarıldıktan sonra kamuoyuyla da neticesi paylaşılacaktır. Hain terör yapılanmalarının Türkiye üzerindeki kaosa yönelik planlarına karşı tüm güvenlik güçlerimiz 24 saat esası ile çalışarak bu konularda ülkemizin güvenliği, huzuru ve milletimizin eminliği için büyük gayret içerisindedirler" diye konuştu.

Ardından Muharrem ayı nedeniyle kurulan Aşure Çadırını gezen Bakan Soylu, burada Ehlibeyt Alimler Derneği Başkan vekili Veli Beder ve Gün Işığı Deneği Başkanı Serdar Arat tarafından karşılandı. Daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı tarafından İl Kültür Müdürlüğü salonunda düzenlenen Siyaset Akademisi programına katılan Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Sırtını PKK, PYD ve DEAŞ'a dayayanlara açık bir şey demek istiyorum. Güvendikleri dağlara kar yağmaktadır. Sırtlarını yasladıkları terör örgütü yok oluşun girdabı içerisine girmiştir. 15 Temmuz'dan sonra içerideki hainlerden temizlenmiş ve hareket kabiliyeti artmış güvenlik güçleri, düzenledikleri operasyonlarla aynı çizgide buluşmuş FETÖ, PKK ve DEAŞ'a karşı büyük bir mücadele başlatmıştır. İnşallah bölgemizde bu terör belasından en kısa sürede kurtulmuş olacağız. Demokrasi ve hukuk içerisinde yanlış yapan varsa bu millet bu yanlışları tolere etme kabiliyetine sahip bir millettir. Ama milletin reyini alıp milleti sözde mahkemelere çağırıp onlara ceza kesmeye çalışanlara cezanın en ağırını ödeteceğimizi bu millet görmüştür. Demokrasiyi bir truva atı olarak kullanacaksın, istismar edeceksin. Belediye başkanı olarak Avrupa'ya gidip 'Türkiye'de kayyum atıyorlar' diyeceksin. Be vicdansız kayyumu sen belediye seçimlerinin ilk gününde 14-15 yaşındaki bir çocuğun bile bildiği bir eş başkan bir sözde komiser atayarak orada demokrasiyi alt etmeye çalışarak ilk günden getirmişsin. Bizim atadığımız kayyumlar, milletin verdiği reye milletin ödediği vergiye sahip çıkan bir anlayıştır. Demokrasiyi ve siyaseti rezil etmek için ellerinden gelen bütün her şeyi ortaya koymuşlardır. Buna müsaade etmeyeceğimizi bilmelerini istiyorum."

Bakan Soylu, daha sonra İstanbul'da yapılacak güvenlik zirvesine katılmak üzere özel uçakla kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Suat Deniz)
SONRAKİ HABER