için kaldı

HDP'liler Iğdır'da barış ve özgürlük anıtını açtı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Iğdır'ın Tuzluca İlçesinde belediye tarafından yaptırılan 'barış ve özgürlük' anıtını açtı.

F5HABER F5HABER
HDP'liler Iğdır'da barış ve özgürlük anıtını açtı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Iğdır'ın Tuzluca İlçesinde belediye tarafından yaptırılan 'barış ve özgürlük' anıtını açtı.

Dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili açıklama yapmak üzere beraberinde Meclis Başkan vekili HDP'li Pervin Buldan ile birlikte Iğdır'a giden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yol üzerindeki Tuzluca ilçesinde belediye tarafından üç kaya kavşağında yaptırılan 'Barış ve Özgürlük' anıtının açılışını yaptı. Anıttaki iki kadının Azeri ve Kürt kadını temsil ettiğini söyleyen Tuzluca Belediye Eş Başkanı DBP'li Neşe Gülcan, "Ülkemizde yaşanan savaş süreci ile birlikte biz de bir heykel inşa ettik adını da barış ve kardeşlik koyduk. Heykelin üzerindeki tabiri caizse kefenle birlikte bu savaşın üstündeki kefeni de kaldırmaya vesile olur inşallah. Bu heykel tüm ilçemize ve tüm Kürt halklara hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Figen Yüksekdağ, Pervin Buldan ve beraberindekiler kurdele kesimi ile anıtın açılışını yaptı. Üzeri beyaz bir örtü ile kapatılan anıt, davul-zurna eşliğinde alkışlarla açıldı. Açılış sonrası bir konuşma yapan HDP'li Figen Yüksekdağ şunları söyledi:

"Tuzluca'ya gelişimiz aynı zamanda anlamlı bir açılış yapmak, bizim içim sembolik değeri yüksek bir açılışına vesile olmuş oldu. Partimizin belediyeleri çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Ama ne yazık ki 102 belediyenin sahibi olduğu bir partinin Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek bugün tutuklu durumda. Kendisine selam ve sevgilerimizi iletiyoruz ama her koşulda ne olursa olsun bütün dayatmalara, kuşatmalara rağmen, Demokratik Bölgeler Parti'si ve bölgedeki Kürt illerdeki yerel yönetimlerin kesintisiz bir biçimde hizmete, çalışmaya ve demokratik direnişe devam ettiğini görüyoruz. Bu direnişin, mücadelenin, bu üretkenliğin bundan sonraki süreçte de devam etmesini umuyoruz, diliyoruz. Açılışını yaptığımız heykel, özlemimiz, umudumuz ve hayallerimizi resmediyor. Bu umudun, hayallerin temsilcisi olan kadınları resmediyor. Biri Kürt kadını, biri Iğdır'ın Azeri kadını, halkların, ulusların, renklerini, kültürlerini temsil eden kadınlar el ele vererek bir bütünlüğü, birliği, duruşu resmediyor. İnanıyorum ki; her ulustan, inançtan kadınlar ele ele verdiğinde savaş, zulüm ve şiddet üzerinde de son verilecektir. Bizler bugün bu açılış vesilesiyle de bütün kadınları, Iğdır'dan Edirne'ye kadar Türkiye'nin dört bir yanından barış için el ele vermeye, barışın ışığı, ateşi olmaya davet ediyoruz. Bizler bu toprakların ve bu halkın, demokrasi için özgürlükler için mücadeleye devam edeceğiz. Bu direnişe, bu ruha emin olsunlar ki hiç kimse dokunmayı başaramaz. Hiç kimse bu ruhun önünde duramaz."

BU HÜKÜMET GEÇİCİ

(DHA - Cihan KÜÇÜKARAS)
SONRAKİ HABER