için kaldı

Bdp'li Pervin Buldan: Öcalan İkinci Nevruz Mektubunda Hükümete Belli Bir Süre Daha Tanıyacak

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, kentte düzenlenen nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada, 2015 yılının Kürtlerin yılı olacağını belirterek, "2015 yılı sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuştuğu yıl olacak" dedi. Öcalan'ın ikinci nevruz mektubunu yarın Diyarbakır'da kendisinin Kürtçe okuyacağını belirten Buldan, "İkinci mektupta sayın Öcalan hükümete ve devlete belli bir süre daha tanıyacak....

F5HABER F5HABER
Bdp'li Pervin Buldan: Öcalan İkinci Nevruz Mektubunda Hükümete Belli Bir Süre Daha Tanıyacak

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, kentte düzenlenen nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada, 2015 yılının Kürtlerin yılı olacağını belirterek, "2015 yılı sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuştuğu yıl olacak" dedi. Öcalan'ın ikinci nevruz mektubunu yarın Diyarbakır'da kendisinin Kürtçe okuyacağını belirten Buldan, "İkinci mektupta sayın Öcalan hükümete ve devlete belli bir süre daha tanıyacak. Bu süre içerisinde hükümet, devlet adım atmasa sayın Öcalan süreçten çekilebilir" diye konuştu.

Çevre yolu üzerindeki meydanda düzenlenen nevruz kutlamalarına yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Sakık ile Belediye Başkanı Hüseyin Malk da nevruza katıldı. Burada konuşan Pervin Buldan, nevruzun isyan olduğunu, aynı zamanda zalimlere karşı baş kaldırma anlamı taşıdığını bildirdi. Buldan, şöyle konuştu:

"Bugün bu meydanda da gördüğünüz gibi Kürdistan'ın her yerinde, her karış toprağında zalimlere karşı bir direniş var. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sayın Öcalan'ın ömür boyu ceza evinde kalmasını insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu kararı aldı. Bekir Bozdağ'a sesleniyorum. O eski defterler meydanlarda halkımız tarafından yırtılacaktır. 2015 yılı Kürtlerin yılı olacak. 2015 yılı bütün siyasi tutsakların özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacak. 2015 yılı sayın Öcalan'ın özgürlüğe kavuştuğu bir yıl olacak. Yarın Kürtçe okuyacağım ikinci mektupta sayın Öcalan hükümete ve devlete belli bir süre daha tanıyacak. Bu süre içerisinde hükümet, devlet adım atmasa sayın Öcalan süreçten çekilebilir."

(DHA - Suat DENİZ)
SONRAKİ HABER