için kaldı

Bayramı yaşayamadılar

Kilis'te 27 gün önce kaybolan ve IŞİD tarafından kaçırıldığı öğrenilen piyade er Sefer Taş'ın ailesinin üzüntülü bekleyişi bayramda da sürüyor.

F5HABER F5HABER
Bayramı yaşayamadılar

Kilis'te 27 gün önce kaybolan ve IŞİD tarafından kaçırıldığı öğrenilen piyade er Sefer Taş'ın ailesinin üzüntülü bekleyişi bayramda da sürüyor.

Kilis sınırında 1 Eylül tarihinde Suriye tarafından IŞİD terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmanın ardından kaçırıldığı öğrenilen er Sefer Taş'ın Iğdır'daki baba ocağında umutlu bekleyiş devam ediyor. 27 gündür kendisinden haber alınamayan er Sefer Taş'ın Aralık ilçesine bağlı Aşağı Aratan köyünde yaşayan gözü yaşlı ailesi, bayramda oğullarının hüznünü yaşıyor. Oğlu Sefer'in resmini elinden hiç indirmeyen gözü yaşlı anne Senem Taş, Cumhurbaşkanı'ndan, devlet büyüklerinden sadece oğlunun sağ salim bulunmasını istedi. Sakinleştirici ilaçlarla ayakta duran anne Taş, "Şu anda ilaç kullanıyorum, hastayım. Bu bayramda oğlumu bekliyordum, fakat gelmedi" dedi.

Bir babanın evladını bekleyiş hüznü içerisinde olduğunu vurgulayan baba Aydın Taş da, şu anda oğullarının müjdeli haberini beklediklerini söyledi. Yetkililerden oğullarının bulunması ile ilgili sürekli telefon beklediklerini anlatan baba Taş, "Biz bir anne-baba olarak oğlumun bulunması mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Bu bayramı birlikte geçirmeyi planlıyorduk. Oğlum bana olay yaşanmadan dört gün önce telefon açtığında, ‘Baba bayram iznine geleceğim, biletimi kesmişim' demişti. Bu ayın onunda gelecekti, ama bize bu kötü haber geldi. Bu bayramı böyle geçirdik, kurban bile kesmedik. Ben devlet yetkililerinden, büyüklerimden tek beklentim, kendi evlatları kaçırılmış gibi çalışma yapmalarını istiyorum. Sadece bana evladımın sapasağlam geri verilmesini istiyorum" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER