için kaldı

13 yıldır görmeyen gözleri için yardım bekliyor

Iğdır'da, geçirdiği hastalık sonucu görme yeteneğini tamamıyla kaybeden genç kadın, gözlerinin ameliyat edilmesi için yardım bekliyor.

F5HABER F5HABER
13 yıldır görmeyen gözleri için yardım bekliyor

Iğdır'da, geçirdiği hastalık sonucu görme yeteneğini tamamıyla kaybeden genç kadın, gözlerinin ameliyat edilmesi için yardım bekliyor.

Geçirdiği behçet hastalığı nedeniyle görme yeteneğini kaybeden Yıldız Koduz, 13 yıllık karanlık esaretinden gözlerine yapılacak kök hücre nakliyle son bulacak. Kendisinin yeşil kartlı olduğunu ve sosyal hizmetlerden aldığı engelli maaşıyla yaşadığını anlatan Yıldız Koduz (30), gözlerinin açılması için yapılacak ameliyatın özel bir sağlık kuruluşunda yapıldığını, bunun içinde çok para gerektiğini, fakat maddi gücünün buna el vermediğini söyledi.

"GÖZLERİM GÖRMEYİNCE KOCAM TERK ETTİ"

Behçet hastalığı nedeniyle gözlerini 13 yıl önce kaybettiğini anlatan Yıldız Koduz, "Hastalığım gözlerimi vurunca karanlığa gömüldüm. O gün bu gündür karanlık içinde yaşamaya başladım. Doğubayazıt ilçesinde yaşıyordum. Gözlerimi kaybedince eşim beni doktorlara götürmedi ve daha sonra beni terk etti. Ben iki çocuğumla birlikte devlet yardımı ile geçinen annemin yanına gelmek zorunda kaldım. Şu an yaşlı annemin yanında yaşıyorum, annem bana destek çıkıyor ve bakıyor" dedi.

"TEK İSTEĞİM İKİ ÇOCUĞUMUN YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖRMEK"

Devletin verdiği engelli maaşıyla geçindiğini ifade eden Koduz, şunları söyledi: "Şu an 1 kız, 1 erkek iki çocuğum var. İşte aldığım yardımla geçinmeye ve kızımı okutmaya çalışıyorum. Hayatta hiçbir şeyde beklentim yok. Tek isteğim bu karanlık dünyadan kurtulmaktır. Bursa'da, yaşayan kardeşimin yanına gittim beni özel bir hastaneye götürdü, burada gözümün damarlarının etrafının iltihap kaptığını söylediler. Gözlerimin ameliyat olması gerek, gözlerimin görme şansı varmış, kök hücre nakli gerekiyormuş. Devletin verdiği yardımla geçindiğim ve yeşil kartlı olduğum için ameliyat parasının ne kadar olduğunu sormaya bile cesaret edemedim. Çünkü maddi durumum buna el vermiyor. Çok yüksek bir para olduğunu biliyorum. Buradan yetkililere, hayırsever insanlara sesleniyorum: Allah rızası için bana yardım ellerini uzatsın. Tek isteğim 13 yıldır hasret kaldığım iki çocuğumun yüzünü görmektir."

"ABLAMIN GÖZÜNE ZAMAN ZAMAN IŞIK GİDİP GELİYOR"

Ablasını Bursa'da özel bir hastaneye götürdüğünü anlatan Aynur Ateş de, şunları söyledi: "Doktorlar bana ‘göz hücreleri tamamen hastalıktan dolayı bitmiş, damarları iltihap kapmış. Şu durumda yapabileceğimiz bir tedavisi yok. Ama kök hücre nakli yapıldığında takip edilmesi gerekiyor' dediler. Yani ablamın ameliyat olduktan sonra da sürekli kontrollere gitmesi gerekiyor. Hem ameliyat için hem de tedavi süresi içerisindeki takip için kontrollere gidiş gelişlerde maddi desteğe ihtiyaç var. Ablamın gözüne zaman zaman ışık gidip geliyor. Bunu doktora sorduğumda; 'Kafasının arkasındaki göz damarlarının ışık istediğinde zaman zaman ışık gelebilir' dedi. Anlayacağınız ablamın görmesi için kök hücre nakli gerekiyor, onun içinde para gerekiyor. Bizim de maddi durumumuz bunu karşılayacak güçte değil" diye konuştu.

Anne Nesrin Koduz (65) da, kendisinin yaşlı olduğunu, kızına bakmaya çalıştığını, fakat maddi sıkıntılardan dolayı kızını ameliyat ettiremediğini, devlet büyüklerinden yardım beklediğini, kızının gözünün açılmasını çok istediğini sözlerine ekledi.

(İHA)

SONRAKİ HABER