Zorlu'dan Pakistan'a yatırım

ZORLU Enerji, Pakistan'daki 100 megavatlık (MW) güneş enerjisi yatırımını, 200 MW'lık ikinci proje için imzaladığı niyet anlaşması ile büyütüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Zorlu'dan Pakistan'a yatırım

Pakistan'ın ilk rüzgar enerji santralinin yatırımcısı olan Zorlu Enerji, geçtiğimiz haftalarda imzaladığı 100 MW'lık güneş enerjisi yatırımına 200 MW'lık yeni bir proje daha ekliyor. Başbakan Binali Yıldırım, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve her iki devletin yetkililerinin katılımı ile Çankaya Köşkü'nde düzenlenen niyet anlaşması imza törenine katılan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Yurtdışında yenilenebilir enerji alanında ilk yatırımımızı yaptığımız ülke olan Pakistan'da geleceğin en önemli enerji kaynaklarından biri olduğuna inandığımız güneş enerjisi alanında yatırımlarımızla büyümekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulundu. Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak ise şöyle konuştu “Pakistan'da geçtiğimiz ay açıkladığımız 100 MW kurulu gücündeki Quaid-e-Azam projemize yenisini eklemek üzere önemli bir adım atıyoruz. Pakistan, bizim için dost ülke olmasının yanı sıra yenilenebilir enerji yatırımlarımızda önemli bir merkez.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER